Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργο Σφακιανάκη.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν του λιμενικούς και τις θέσεις της Ένωσης. Μεταξύ αυτών για τα προβλήματα που αφορούν τις τακτικές μεταθέσεις και την πληρωμή δαπανών μετακίνησης στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, έχει ως αποτέλεσμα να ανατίθενται αυξημένα καθήκοντα στο Λιμενικό Σώμα και να βγαίνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας στην Ανατολική Κρήτη, για το οποίο η Ένωση έχει διατυπώσει το αίτημα της αύξησης των οργανικών θέσεων, ενώ και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών αναδεικνύει την έλλειψη δομής υποδοχής στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει για τις μεταθέσεις και  την πληρωμή δαπανών μετακίνησης στελεχών του Λιμενικού Σώματος, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Σε σχέση με το ζήτημα των μεταθέσεων ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εφαρμόζουν ορισμένους από τους νόμους που οι ίδιες έχουν ψηφίσει. Διατηρούν το ξεπερασμένο Προεδρικό Διάταγμα 33/2009, για να αξιοποιούν τη διαδικασία των μεταθέσεων ή των αποσπάσεων, ως μέσω πίεσης και ρουσφετολογικών μηχανισμών προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις πραγματοποιούνται μεταθέσεις, αφού ο μετατιθέμενος επιβαρυνθεί με τα έξοδα μετάθεσης. Παρά  τις δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, φαίνεται ότι ακόμα και το προσχέδιο του νέου προεδρικού διατάγματος, διατηρεί την υπάρχουσα κατάσταση, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση. Παραμένει και εντείνεται η ανησυχία και η αβεβαιότητα που επικρατεί στους λιμενικούς που δεν μπορούν να προγραμματίσουν την ίδια τους τη ζωή.

Επιπλέον, ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η διαφορετική αντιμετώπιση κάλυψης των δαπανών μετακίνησης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη του Δημοσίου τομέα. Παραμένει η άρνηση από την κυβέρνηση -σε συνέχεια του σχετικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- της κάλυψης των δαπανών αεροπορικής μετακίνησης και στη διαφορά στην αποζημίωση για τα έξοδα διανυκτέρευσης, σε σχέση με το βαθμό του στελέχους. Η πρόσφατη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ είναι αποκαλυπτική, αφού «νίπτει τας χείρας του» επικαλούμενος το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί