Στη Σούδα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στην ναυτική βάση της Σούδας βρέθηκε σήμερα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κλαρκ Κούπερ είναι η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από την Ανατολική Μεσόγειο έως και την περιοχή των Βαλκανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στη Ναυτική Βάση της Σούδας,«μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Εκτός από την Ελλάδα, ο Κλαρκ Κούπερ θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Πολωνία. Η συγκεκριμένη περιοδεία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και του αμυντικού εμπορίου που ενισχύει την κοινή ασφάλεια.

NSA SOUDA BAY WAS HAPPY TO HOST ASSISTANT SECRETARY OF STATE R. CLARKE COOPER, BUREAU OF POLITICAL-MILITARY AFFAIRS, AND STAFF TODAY ON THE INSTALLATION. @STATEDEPT @USEMBASSYATHENS PIC.TWITTER.COM/LT162GPZEY

— NSA SOUDA BAY (@NSA_SOUDABAY) OCTOBER 16, 2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί