Σάλος για το σκάνδαλο ΕΡΤ – ΣΕΓΑΣ που αγγίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επιβεβαιώνεται, με μία απλή μελέτη της σύμβασης και της σχετικής αλληλογραφίας, η καταγγελία ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί έμμεσα μέσω ΕΡΤ την προεκλογική εκστρατεία των αντιπάλων της απερχόμενης διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ.

Κατατέθηκε μάλιστα και σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο, από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Με μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την ΕΡΤ και απαξιώνει τον αθλητισμό», είναι η κατακλείδα της.

Ο «δελφίνος» της εξουσίας στον ΣΕΓΑΣ είναι ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, αλεξιπτωτιστής ουσιαστικά στον χώρο του στίβου, αφού έχει να επιδείξει μόνο κάποιες ήσσονος σημασίας διακρίσεις όταν ήταν έφηβος. Η ανατροπή της νυν διοίκησης Παναγόπουλου-Σεβαστή (με τον πρώτο να αποχωρεί οικειοθελώς και τον δεύτερο να διεκδικεί την επανεκλογή του) φαίνεται ότι είναι το βασικό μέλημα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento, μετά από σχετική δημοσίευση της εφημερίδας Sportime, η ΕΡΤ ενέκρινε κονδύλι 485.000 ευρώ εν μέσω πανδημίας, για να ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη (ΑΝ Sports and Media) σειρά αφιερωμάτων για τους Έλληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η εταιρία, που με αόρατη διαδικασία ανέλαβε το έργο, φέρεται να είναι συμφερόντων του Κώστα Αμοιρίδη και του Θανάση Νικολάου, αρθρογράφου και φερόμενου ως διαχειριστή της ιστοσελίδας Sportsfeed.

Ο συγκεκριμένος ειδησεογραφικός ιστότοπος αντιπολιτεύεται σφόδρα τον Σεβαστή και άλλες εχθρικές προς την κυβέρνηση διοικήσεις Ομοσπονδιών. Ο Θ. Νικολάου διεξήγε τη σχετική αλληλογραφία με την ΕΡΤ για την ανάθεση του έργου.

Στη συντονιστική επιτροπή της κίνησης «Αναγέννηση», που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο υπό τον Β. Οικονόμου για να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, μετέχει και ο Γιάννης Νικολάου, αδελφός του Θανάση και στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του στίβου. Η διαπλοκή είναι προφανής και η μεθόδευση σκανδαλώδης.

Τα επεισόδια της επίμαχης σειράς, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Τeam Hellas 2020ne – Road to Tokyo» θα έχουν παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, ενώ η αξία του καθενός συμφωνήθηκε στα 5.700 ευρώ.

Σημειωτέον ότι το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, που προσπεράστηκε σκανδαλωδώς, αριθμεί περίπου 100 δημοσιογράφους!

Στην κυβέρνηση απευθύνονται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, Μ. Κάτση, Θ. Μωραϊτη (και από τη δημοσιογραφική έρευνα) τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή αναδόχου, για να διεκπεραιώσει τη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο “Τeam Hellas 2020ne – Road to Tokyo”;

2. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ Α.Ε;

3. Με ποια κριτήρια επελέγη η εταιρεία AN SPORTS & MEDIA στην οποία ανατέθηκε η εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής, με κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση;

4. Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που να δικαιολογούν το ποσό των 484.500,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ;

5. Πόσες και ποιες τηλεοπτικές παραγωγές έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να επιλεγεί από την ΕΡΤ Α.Ε ως η καταλληλότερη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί