Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Δελαστίκ

Θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε «τα συλλυπητήρια του για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου της Αριστεράς, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Δελαστίκ.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιώργου Δελαστίκ απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες δημοσιογράφους της περιόδου της Μεταπολίτευσης».

«Ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις των δημοσιογράφων που σφράγιζε με το κριτικό του πνεύμα και την ευρυμάθειά του την επικαιρότητα, προσεγγίζοντας με τόλμη ακόμα και τα πιο απαιτητικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής», αναφέρει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς νεότερούς του δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργάστηκε, ανοίγοντάς τους δρόμους στη δημοσιογραφία».

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση σημειώνει:

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος και διευθυντής του ΠΡΙΝ. Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ ως το 1989, όπου και αποχώρησε και εντάχθηκε στο ΝΑΡ».

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Γ. Δελαστίκ».

Λαϊκή Ενότητα

Η Λαϊκή Ενότητα στο μήνυμά της για τον θάνατο του σπουδαίο δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Υπήρξε ο ορισμός του κομμουνιστή, αγωνιστή και διανοούμενου της Αριστεράς, ο οποίος παρέμεινε πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του έως το τέλος», αλλά και «παράδειγμα μαχόμενου δημοσιογράφου, που αγωνίστηκε μέσα από την αρθρογραφία του ενάντια στην φτώχεια και στην κοινωνική αδικία και για την στάση του αυτή απολύθηκε από εφημερίδες, όπως από την Πρώτη το 1989 και από την Καθημερινή το 2007».

«Με το έργο του και το παράδειγμά του, ενέπνευσε πολλούς νέους δημοσιογράφους και αναδείχθηκε σε εμβληματική μορφή διανοούμενου της Αριστεράς. Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του και στους οικείους του», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί