Κακούργημα ο βασανισμός ζώων

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου αναφορικά με τον βασανισμό ζώων και τη μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα αποφάσισε αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Αφορμή για την απόφαση είναι τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

«Τα περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων» επισημαίνει το υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κακούργημα ο βασανισμός ζώων”

  1. Ελευθερία Μηλάκη

    Επιτέλους και μια καλή είδηση. Ελπίζω η κοινωνία να προοδεύσει τόσο, ώστε τα εγκλήματα κατά των ζώων να τιμωρούνται σαν να είχαν θύματα ανθρώπους. Πιστεύω πολλοί θα συμφωνήσουν ότι τα ζώα είναι όχι απλά άνθρωποι, αλλά άγιοι άνθρωποι.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί