Ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 στην Ιταλία

Τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο στη γειτονική μας χώρα καταγράφηκαν 7.332 νέα κρούσματα και άλλοι 43 θάνατοι από Covid-19.

Έτσι, το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 372.799 και των θυμάτων σε 36.289.

Ο προηγούμενος υψηλότερος απολογισμός ήταν στις 21 Μαρτίου με 6.557 κρούσματα σε μια ημέρα. 

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στη Λομβαρδία (1844), ακολούθως στην Καμπάνια, στο Βένετο και στο Λάτσιο.

Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων κατά 400 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο όσων νοσηλεύονται να ανέρχεται σε 5.470. Εξ αυτών οι 539 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Προειδοποίηση κορυφαίου ιολόγου

Ο Αντρέα Κρισάντι, καθηγητής ιολογίας του πανεπιστημίου της Πάδοβας, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai αναφέρθηκε στα πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να υιοθετηθούν στην χώρα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θεωρώ ότι ένα lockdown για την περίοδο των Χριστουγέννων θα πρέπει να θεωρείται περίπου αναπόφευκτο», είπε ο Κρισάντι. Εξήγησε ακόμη ότι «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να επαληθευθεί η αποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα μέτρων, να μειωθούν οι μεταδόσεις και να αυξηθεί η ιχνηλάτηση».

Ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας θεωρεί αναγκαίες νέες παρεμβάσεις διότι «όσο περνούν οι ημέρες, μειώνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ αλλά και ιχνηλάτησης και, κατά συνέπεια, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος».

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπλοκάρουμε την μετάδοση του ιού. Δεν θα ήθελα, σε δυο εβδομάδες, να αγγίξουμε τα 15.000 κρούσματα ημερησίως», ολοκλήρωσε ο Αντρέα Κρισάντι.

Έκκληση Κόντε για τήρηση των μέτρων

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απηύθυνε νέα έκκληση για την τήρηση των μέτρων. 

«Αυτή η συνεχιζόμενη καμπύλη, η οποία αναπτύσσεται αργά αλλά προοδευτικά, είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε υιοθετήσει πιο περιοριστικά μέτρα: δεν μας ευχαριστεί καθόλου, αλλά πρέπει τώρα να σεβαστούμε τους πιο αυστηρούς κανόνες. Υπάρχει μια νέα άνοδος αλλά υπάρχει και ένα ρεκόρ σε τεστ, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε και να μην μας ωθεί να σεβαστούμε όλους τους κανόνες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάπρι.

«Εάν αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων και ο αριθμός των ατόμων σε νοσοκομεία και ιδιαίτερα σε εντατική θεραπεία, θα αντιμετωπίσουμε ξανά δυσκολίες. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την καμπύλη και για να το κάνουμε αυτό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να σεβόμαστε τα μέτρα», τόνισε ο Κόντε.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του ιολόγου Κρισάντι. «Εγώ δεν κάνω προβλέψεις για τα Χριστούγεννα», είπε. «Εγώ κάνω προβλέψεις αυτή τη στιγμή κάνω προβλέψεις για τα πιο κατάλληλα και βιώσιμα μέτρα για να αποφευχθεί ένα lockdown, αλλά είναι σαφές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί