Ν. Ηλιόπουλος: Μέρα χαράς για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία – Καταρρέει με πάταγο η εκστρατεία λάσπης της ΝΔ

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας. Τον αγώνα όμως για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας τον έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και τη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη.

«Τίποτα δεν μπορεί να ‘κοντύνει’ τη νίκη της καταδίκης ως εγκληματιών των νεοναζιστών με τη βούλα της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «με τη σημερινή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταρρέει με πάταγο όλη η εκστρατεία λάσπης που εξαπέλυσε η ΝΔ τις προηγούμενες μέρες».

«Οι ποινές είναι πολύ βαριές» συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «κατέρρευσε το ψέμα ότι με το νέο ποινικό κώδικα η Χρυσή Αυγή δήθεν θα ‘έπεφτε στα μαλακά’». «Με το νέο ποινικό κώδικα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς, θα μείνει περισσότερο στη φυλακή απ’ ό,τι θα έμενε με τον παλιό ποινικό κώδικα» σημείωσε, προσθέτοντας «ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν με το νέο ποινικό κώδικα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα είναι πολύ πιο σοβαρές όσον αφορά τον πραγματικό χρόνο έκτισής τους».

«Δυστυχώς, η ΝΔ δεν ήθελε εξαρχής να συζητήσουμε το λόγο που η Χρυσή Αυγή αντιμετωπιζόταν με ανοχή μέσα στην κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια, κι αυτό γιατί έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης», επισήμανε.

«Ο κ. Σαμαράς δήλωνε το 2014 ότι δεν επιθυμεί να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε -εν μέσω της δίκης- ότι η βία της Χρυσής Αυγής είναι σαν να μην υπάρχει, ενώ η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που εκπρόσωπός του – ο κ. Κικίλιας- κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο και δεν εμφανίστηκε», υπενθύμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Επισήμανε ακόμα ότι «επί κυβέρνησης Σαμαρά, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε, απειλώντας τα κόμματα της τότε συμπολίτευσης ΚΙΝΑΛ και ΔΗΜΑΡ, πως θα πέρναγε το νόμο για την ιθαγένεια με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής».

«Ο αγώνας είναι μπροστά μας γιατί ο κοινωνικός χρυσαυγιτισμός υπάρχει ακόμα», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος, παραπέμποντας στη «χυδαία επίθεση λάσπης που εξαπολύεται τις τελευταίες μέρες στην οικογένεια Φύσσα, με ψέματα τα οποία έχουν μεταδοθεί ακόμα και από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό». «Για αυτά τα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κάνει κεντρική παρέμβαση στο ΕΣΡ», τόνισε. «Τα ορφανά των νεοναζί θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι μάχη για την Αριστερά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί