Στη Βουλή οι αντιδράσεις για τα κυβερνητικά σχέδια διάσπασης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Οι Βουλευτές ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης με κοινή κοινοβουλευτική Αναφορά, έθεσαν στη Βουλή το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το νομοσχέδιο «Σύσταση, λειτουργίες και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρυθμίσεις ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» καθώς έχει δημιουργηθεί έντονο κλίμα ανασφάλειας και δυσπιστίας στους εργαζομένους της ΥΠΑ.

Οι τρεις Βουλευτές κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Αναφορά την επιστολή της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας όπου καταγγέλλεται ο αιφνιδιαστικός τρόπος με τον οποίο το εν λόγω Υπουργείο επέλεξε να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο «Σύσταση, λειτουργίες και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρυθμίσεις ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Στην επιστολή εκφράζονται τα εξής αιτήματα:

· Απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της Υ.Π.Α.
· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού και ομαλοποίηση της διαδικασίας καταβολής τους
· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%.

Δείτε επίσης: Αντιδράσεις στο Ηράκλειο για τα κυβερνητικά σχέδια διάσπασης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Ο σύλλογος Αεροναυτιλίας Ηρακλείου σχετικά το προτεινόμενο νομοσχέδιο για ΥΠΑ και ΑΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί