Στα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης της ΔΕΥΑΗ στην Φοινικιά ο Ν. Ηγουμενίδης

Δηλώσεις του βουλευτή για τα θέματα της ύδρευσης στην πόλη του Ηρακλείου“Ακόμη και μέσα στη Βουλή ο Υπουργός δεν ντράπηκε να πει ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» αφήνοντας τη ΔΕΥΑ στο Ηράκλειο που έχει ως κύρια αποστολή την απρόσκοπτη πρόσβαση της πόλης στο νερό ουσιαστικά να τα βγάλει πέρα μόνη της“, τόνισε ο βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε στις συνοικίες της πόλης τις οποίες το επόμενο διάστημα αφορά η επέκταση του δικτύου ύδρευσης.

Στα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ηρακλείου στην Φοινικιά  έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη, του Αντιπροέδρου Γιάννη Δεικτάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού και εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ.

Εν συνεχεία, ο βουλευτής επισκέφθηκε τον κάμπο του Αγίου Σύλλα για την αυτοψία στον βιολογικό που κατασκευάζεται και συνομίλησε με τους κατοίκους για το θέμα της ύδρευσης και τα ζητήματα της περιοχής.

Σχετικά με το έργο της νέας Μονάδας Αφαλάτωσης καθώς και για τα έργα αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Μονάδα Αφαλάτωσης που εγκαινιάζεται σήμερα στην περιοχή της Φοινικιάς και η οποία σταδιακά θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής των Μαλάδων, Ζερβού Μετόχιτου κάμπου του Αγίου Σύλλα, αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα στην κατεύθυνση της αυτάρκειας του Ηρακλείου στο θέμα της ύδρευσης.

Το έργο αυτό, μαζί με την ανάγκη πλέον για λιγότερες γεωτρήσεις, μαζί με τα έργα σε Μασταμπά και Θέρισσο που έχουν ολοκληρωθεί πάνω από το 80%, με τα έργα σε ΗλιούποληΔειλινά και Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και με αυτά που έπονται – χάρη στην εξασφάλιση μιας γενναίας χρηματοδότησης ύψους άνω των 15 εκατ ευρώ μετά από συντονισμένες ενέργειες όλο το προηγούμενο διάστημα – σε Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσό και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένος, Λίντο) – δηλαδή περίπου 150 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης σε κομβικά τμήματα της πόλης, όλα αυτά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης όλων των πολιτών στο αγαθό του νερού.

Δυστυχώς, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες της ΔΕΥΑΗ σήμερα βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών που, παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, προκλητικά εξακολουθεί να «γυρίζει» την πλάτη στο θέμα της στελέχωσης της ΔΕΥΑΗ με μόνιμο προσωπικό. Ακόμη και μέσα στη Βουλή ο Υπουργός δεν ντράπηκε να πει ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» αφήνοντας μια επιχείρηση που έχει ως κύρια αποστολή την απρόσκοπτη πρόσβαση της πόλης στο νερό ουσιαστικά να τα βγάλει πέρα μόνη της. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ μαζί με τις ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες θα δώσουν το επόμενο διάστημα τη μάχη που πρέπει και θα τα καταφέρουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί