Η δεξιά σέρνει το χορό του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου

του Νίκου Ε. Ηγουμενίδη*

Βρισκόμαστε σε σημαντικό πολιτικό σταυροδρόμι. Η κρίση, οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, σφραγίζει τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση ευρύτερων στρωμάτων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σε οριακά επίπεδα. Κοινωνικό κράτος και κατακτήσεις στις εργασιακές σχέσεις, ξηλώνονται από τη ΝΔ. Έρχονται ημέρες έντονης αμφισβήτησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής για έξοδο από την κρίση. Από τη μια, αναμένεται οργή και αγανάκτηση για την πολιτική της ΝΔ. Από την άλλη, ανοίγονται δυνατότητες για την ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και την πολιτική συσπείρωση της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Για τον κ. Μητσοτάκη και την ηγεσία της ΝΔ, είναι δηλωμένος πολιτικός στόχος, η αποτροπή επανόδου της Αριστεράς, στην διακυβέρνηση της χώρας. Για να τον επιτύχουν, πρωτοστατούν στο δοκιμασμένο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Επιχειρώντας να κάνει το άσπρο-μαύρο, σήμερα, η Δεξιά ισχυρίζεται και ανακαλύπτει σχέσεις της Αριστεράς με τους φασίστες.

Σημαντικότερο πρόσφατο γεγονός, η ιστορική απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αμέσως με την ανακοίνωση της απόφασης, προχώρησε στη βίαιη διάλυση της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης έξω από το Eφετείο στην Αθήνα και ξεκίνησε επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική αθλιότητα, τα συνειδητά ψεύδη και η λάσπη προς την Αριστερά, ωσάν να εκπορεύονται και συντονίζονται από ενιαίο κέντρο, καθορίζουν την ενιαία στάση των στελεχών, των ΜΜΕ και γενικότερα όλων των μέσων, που έχει στη διάθεσή της η παράταξη της Δεξιάς. Τα πάντα στον αγώνα για να αποτρέψουν την νικηφόρα επιστροφή της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα με την προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η ηγεσία της Δεξιάς παράταξης καλείται να αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα. Για την εκλογική επιβίωση της ΝΔ, είναι απαραίτητο από τη μια το άνοιγμα της στον κεντρώο χώρο. Έτσι, με το όψιμο σημερινό ενδιαφέρον της ΝΔ για την πολιτική απομόνωση των φασιστών, την παρουσία των οποίων χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστεί να πετάξει από πάνω της πολλές από τις ρετσινιές της Δεξιάς.

Από την άλλη, για την εκλογική της επιβίωση, η ΝΔ θα συνεχίσει να ψαρεύει στα νερά του ζωτικού της ακροδεξιού χώρου. Και αυτό επιβεβαιώνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της Δεξιάς. Αυτών που μας εγκαλούν για συνεργασία με την εγκληματική οργάνωση. Ξεχωρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτός που έλεγε ότι θα βάλει φυλακή την εισαγγελέα Διαφθοράς γιατί τόλμησε να τον ερευνήσει για το σκάνδαλο Novartis. Ο ίδιος ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τη δίκη των νεοναζί με πρόσχημα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στον ίδιο, τέλος, ανήκει η δήλωση: «καλύτερα ο γιος μου στη Χρυσή Αυγή παρά στην ΚΝΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο σημερινός βουλευτής (ο μόνος;) της ΝΔ κ. Παπαδημητρίου, ως δημοσιογράφος, ζητούσε μία «σοβαρή Χρυσή Αυγή που θα μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ».

Τα στελέχη του κ. Μητσοτάκη ξέρουν, όπως ξέρουμε κι εμείς, ότι ψεύδονται. Η επίθεση ενάντια στον πρόεδρο του κόμματος, τον σ. Αλέξη Τσίπρα, ο οχετός ψεμάτων για την φυσιογνωμία και το πρόγραμμα του κόμματος, οι αθλιότητες για την πολιτική μας, το εξαγορασμένο ασφυκτικό επικοινωνιακό περιτύλιγμα της Δεξιάς πολιτικής, όλα ετούτα, όσο και αν φαίνονται σήμερα κυρίαρχα στην πολιτική σκηνή, δεν μπορούν να κρύψουν το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ, την επερχόμενη επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν μπορούν να ξεριζώσουν τις βαθιές μας ρίζες στην Ελληνική κοινωνία.   

Για την ουσία της εμετικής προπαγάνδας. Η Αριστερά, δεν ανακάλυψε τον φασισμό σήμερα. Έχουμε μακρά ιστορική διαδρομή στη χώρα. Η Ελληνική κοινωνία, γνώρισε την εγκληματική δράση των Γερμανών του Χίτλερ και των ντόπιων συνεργατών τους. Πολλά τα ολοκαυτώματα που θυμίζουν το πέρασμα των ναζιστών από την Ελλάδα. Η δημοκρατική παράταξη στην διαδρομή της, στην συμβολή της στην προσπάθεια να σταθεί η πατρίδα στα πόδια της, έζησε θηριωδίες. Γνώρισε από πρώτο χέρι την εγκληματική δράση των ναζιστών. Είδε και γνωρίζει ποιοι παρείχαν, διαχρονικά, πολιτική στέγη στους εγκληματίες. Οι αριστεροί και οι οικογένειές τους, πλήρωσαν βαρύ φόρο για υψηλά ιδανικά και πανανθρώπινες αξίες. Η νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, έχει γραφτεί με πολύ αίμα. Και δεν ξαναγράφεται, ούτε παραχαράσσεται.

 Όσο για το νέο Ποινικό Κώδικα (ΠΚ), που ψηφίστηκε το 2019, καταρτίστηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή μετά από εργασίες δέκα ετών και ήταν δουλειά κορυφαίων καθηγητών, δικαστών, δικηγόρων της χώρας. Επομένως, η πρόταση για αλλαγή του ΠΚ, δεν ήταν δουλειά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σκόπιμα και συνειδητά ψεύδονται όλοι όσοι το διαδίδουν ή το αναπαράγουν. Και βέβαια την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, (δέκα χρόνια πριν), δεν την συγκρότησε ούτε, πολύ περισσότερο, την διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτρέψτε μου να κλείσω την παρέμβασή μου, με μια ανάμνηση. Συναρπαστική, αλήθεια, η λειτουργία της μνήμης. Ένα ερέθισμα, να καταφέρνει να ανασύρει από το «σεντούκι του μυαλού» πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι ήταν εκεί καταχωνιασμένα. Τις τελευταίες ημέρες, όλα τα δελτία ειδήσεων και όλες οι ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών, με την όψιμη αγάπη και προβολή σε χώρους και ανθρώπους που αυτό-προσδιορίζονται στο χώρο της Αριστεράς, μού φέρνουν στο μυαλό μια φράση που είπε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Είχαμε συναντηθεί, σε μια εσωκομματική διαδικασία του ΚΚΕ. Είμαι δηλαδή αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας αυτού που αναφέρω. Έλεγε, θυμάμαι, ο σ. Χαρίλαος: «Όταν σε παινεύει ο αντίπαλος, να κουμπώνεσαι σύντροφε».

* Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί