Οι φασίστες στη φυλακή και ο Γκέμπελς στις οθόνες

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Μην μου πείτε ότι πέσατε από τα σύννεφα όταν, αντί να καταδικάζονται οι φασίστες, επί μία εβδομάδα Ν.Δ. και ΜΜΕ στρέφουν το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο antifa από τους antifa παρουσιάστηκαν οι Αδώνιδες, οι Πλεύρηδες και ο ακροδεξιός συρφετός.

Τα «όπλα» της εβδομάδας για να κλέψουν τη χαρά για τη δικαίωση και τη νίκη από το αντιφασιστικό κίνημα ήταν: α) η θεωρία των δύο άκρων, β) η λάσπη κατά των κινημάτων των πλατειών, γ) η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που επέφερε ελαφρότερες ποινές, δ) η καθυστέρηση της δίκης, ε) η συμπόρευση με τη Χ.Α. στις ψηφοφορίες της Βουλής και, τέλος, σταθερή μομφή…, η Μarfin.

Με συνοπτικές διαδικασίες έπρεπε να ξεπλυθούν από την ντροπή του σταθερού συγχρωτισμού τους με τους ακροδεξιούς, να ξεχαστούν οι συνομιλίες του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη και οι υπόγειες, αλλά σταθερές σχέσεις που κρατούσαν με τους νεοναζί όταν τους παρουσίαζαν ως γραφικούς νταήδες, πλην όμως φιλάνθρωπους.

Απόλυτη καταφυγή και πάλι η θεωρία των δύο άκρων, που πετάει όποτε τους εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός «δημοκρατικού τόξου». Ο όρος, εφεύρεση του Ευ. Βενιζέλου, περιλαμβάνει όλους πλην τους νεοναζί.

Ωστόσο, η Ν.Δ. και οι θύλακές της στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. πετούν όποτε τους βολεύει την Αριστερά απέξω. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο «δημοκρατικό τόξο» μοιάζει με εκκρεμές που, ανάλογα με την επικαιρότητα και τις ανάγκες επικοινωνιακής διαχείρισης και χειραγώγησης, παίζει από το ένα πολιτικό άκρο στο άλλο.

Αξίζει να αναρωτηθούμε ποια θα ήταν η στάση τους αν η απόφαση του δικαστηρίου δεν έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χ.Α.  Όσοι σήμερα τους καταδικάζουν ευθύς θα τους αθώωναν. Θα κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε σε αθώους πατριώτες με σκοπό να υποδαυλίσει τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία.

Ένα ιδεολογικό πογκρόμ θα ξεκινούσε κατά των δημοκρατών και αριστερών ανθρώπων που ζητούσαν την καταδίκη των νεοναζί μέχρι να πείσουν για το απολύτως ανορθόδοξο, ότι οι φασίστες ήταν αθώοι και τους οφείλουμε συγγνώμη.

Ευτυχώς, το αντιφασιστικό κίνημα, η λαϊκή απαίτηση για δικαίωση μαζί με τη Δικαιοσύνη έστειλαν τους φασίστες εκεί που ανήκουν και σωθήκαμε από το ξέπλυμα και την παλιννόστηση που τους επιφύλασσαν ως ένα μόνιμο στήριγμα της Δεξιάς και σταθερή δεξαμενή ψήφων.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί