Δήμος Ηρακλείου: Προσλήψεις στα… κρυφά, στο όνομα της πανδημίας! (έγγραφο)

Κυριολεκτικά στα κρυφά ο δήμος Ηρακλείου προχώρησε σε 15 τουλάχιστον προσλήψεις, με ηλεκτρονικές αιτήσεις που κατατέθηκαν ακόμα και μέσα σε αργίες, δηλαδή Σαββατοκύριακο! Πρόκειται για προσλήψεις “γενικών καθηκόντων” που έγιναν από την αντιδημαρχία Παιδείας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς να προσδιορίζεται ποιες ανάγκες θα καλυφθούν. Μάλιστα η σχετική προκήρυξη υπογράφηκε λίγες ώρες πριν ανοίξει η διαδικασία των αιτήσεων και οι θέσεις καλύφθηκαν σε ελάχιστο χρόνο!

Η σχετική προκήρυξη αναρτήθηκε μόνο μέσα στο δημαρχείο και στη σελίδα του δήμου και, όπως αναφερόταν, αφορούσε σε προσλήψεις προσωπικού “Κατηγορίας ΔΕ Γενικών Καθηκόντων, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού κ΄ Νέας Γενιάς, για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοιού COVID 19”.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στο δημοτικό κατάστημα και στη σελίδα του δήμου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου… κι όσοι είχαν ενημερωθεί την πήραν χαμπάρι και κατέθεσαν αιτήσεις, καθώς η προθεσμία αιτήσεων μέσω… mail, ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Συμπεριλαμβανόταν δηλαδή και το Σαββατοκύριακο στην προθεσμία των 5 μόλις ημερών.

Τα αποτελέσματα ουδέποτε ανακοινώθηκαν και όταν πολίτες που έκαναν αίτηση τα αναζήτησαν στις υπηρεσίες του δήμου πήραν απάντηση ότι είναι θέμα του δήμου ποιους θα προσλάβει! Χωρίς βεβαίως να δίνει λογαριασμό σε κανένα…

Από το ίδιο το κείμενο της προκήρυξης (άραγε πόσοι πρόλαβαν να το δουν μέσα σε ελάχιστες ώρες που άνοιξε η διαδικασία;) δεν προκύπτει, όπως προαναφέραμε, τι είδους εργασία θα αναλάβουν οι 15 νεοπροσληφθέντες. Ενώ οι προσληφθέντες πιάνουν δουλειά μόνο με απόφαση αντιδημάρχου.

Για να προσληφθεί κάποιος δε χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο, απλά να προλάβει να καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση!

Δείτε δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται στο κείμενο της προκήρυξης που αναρτήθηκε μόνο λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ υποβάλλοντας επιπλέον,με σχετικά παραστατικά, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού (εφόσον απαιτείται)
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  4. Αριθμός φορολογικού Μητρώου
  5. Αριθμός μητρώου ασφάλισης του ΙΚΑ
  6. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης (ΙΒΑΝ)
  7. ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)
  8. Υπεύθυνη δήλωση (Συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση) στην οποία θα αναφέρεται ότι: δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα, κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής
  9. Ως πρόσθετο στοιχείο θα συνεκτιμηθεί αντίστοιχη προϋπηρεσία σε Ο.Τ.Α. Θα βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση (Συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση), στην οποία θα αναφέρεται ότι: Έχουν απασχοληθεί σε Ο.Τ.Α σε αντίστοιχη θέση, θα δηλώσουν τον Δήμο και την ειδικότητα με την οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης τους (έτος-μήνες- ημέρες).

Η προκήρυξη “βγήκε” στις 16 Σεπτεμβρίου και οι αιτήσεις άρχισαν λίγες ώρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου.

“Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από  17 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 21  Σεπτεμβρίου 2020 να συμπληρώσουν την σχετική  αίτηση,  και  να  την  υποβάλουν μετά  των συνημμένων δικαιολογητικών ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στο e-mail : kdp@heraklion.gr.

Υποψήφιος που επικοινώνησε με το Candiadoc σημειώνει ότι αναζήτησε την περασμένη Παρασκευή τα αποτελέσματα επειδή δεν είχε αναρτηθεί τίποτα στην σελίδα του δήμου.

“Μίλησα με το τμήμα Προσωπικού και μου είπαν με ύφος ότι έχουν ήδη πάρει τους 15 συμβασιούχους χωρίς κανένα κριτήριο και διαφάνεια”, τονίζει. “Και όταν ρώτησα τον λόγο μου είπαν ότι παίρνουν οποίους θέλουν αυτοί! Δηλαδη αποφασίζουμε και διστάζουμε με μόνο προσόν το βύσμα και το κομματικό ρουσφέτι”.

Ο συγκεκριμένος πολίτης είναι και μέλος του συλλόγου Πολυτέκνων και ήδη ενημέρωσε τον φορέα, ο οποίο προτίθεται να ζητήσει στοιχεία από το δήμο.

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Δήμος Ηρακλείου: Προσλήψεις στα… κρυφά, στο όνομα της πανδημίας! (έγγραφο)”

  1. Χαρούλα

    Ο νόμο τους δίνει το δικαίωμα να πάρουν όποιους θέλουν…. Αυτή ήταν η απάντηση τους.

  2. Eleni

    Είκοσι χρόνια είμαι σε συνεχή αναζήτηση εργασίας, ενώ είδα συμφοιτητές μου και όχι μόνο να διορίζονται σε δήμους και περιφέρειες μόνιμα πριν καλά καλά αποφοιτήσουν… Έχω πάρει μέρος σε πάνω από 10 γραπτούς διαγωνισμούς και συνήθως με έκοβαν στη συνέντευξη. Όσο για το δημόσιο, μια φορά πήγα με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με ξεζούμισαν, με έδιωξαν την ίδια μέρα που τέλειωσε η ετήσια σύμβαση και γενικά έχω καταλάβει ότι παίρνουν τους δικούς τους και τους φίλους τους και αν υπάρξει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, βρίσκουν κανένα κορόιδο για ένα διάστημα για να βγάλει τη δουλειά να μην κουραστούν οι διορισμένοι φίλοι τους. Ο σώσων εαυτό σωθήτω, ωραία κοινωνία.

  3. Eleni Milaki

    Είκοσι χρόνια είμαι σε συνεχή αναζήτηση εργασίας, ενώ είδα συμφοιτητές μου και όχι μόνο να διορίζονται σε δήμους και περιφέρειες μόνιμα πριν καλά καλά αποφοιτήσουν… Έχω πάρει μέρος σε πάνω από 10 γραπτούς διαγωνισμούς και συνήθως με έκοβαν στη συνέντευξη. Όσο για το δημόσιο, μια φορά πήγα με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με ξεζούμισαν, με έδιωξαν την ίδια μέρα που τέλειωσε η ετήσια σύμβαση και γενικά έχω καταλάβει ότι παίρνουν τους δικούς τους και τους φίλους τους και αν υπάρξει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, βρίσκουν κανένα κορόιδο για ένα διάστημα για να βγάλει τη δουλειά να μην κουραστούν οι διορισμένοι φίλοι τους. Ο σώσων εαυτό σωθήτω, ωραία κοινωνία.

  4. Τονια

    Αυτό δεν έγινε μόνο στον Δήμο Ηρακλείου. Το ίδιο συνέβη και στον Δήμο Ρεθύμνου αν το δείτε. Η προκήρυξη βγήκε, οι αιτήσεις ήταν για 3 μέρες, τα ονόματα όσων προσλήφθηκαν δε δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ούτε κ όσων απορρίφθηκαν και τον λόγο που έγινε η απόρριψη, όπως γίνεται σε κάθε προκήρυξη. Είναι γενικό το κακό.

  5. Ειρήνη

    Δεν έγινε από την αντιδημαρχία Παιδείας δείτε το καλύτερα…
    Εννοείται ότι ήταν η προκυριξη “του αίσχους ”
    Εγώ την είδα κι έκανα αίτηση ξέροντας το αποτέλεσμα.Αν και ανήκω στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες γνώριζα πως η προκυριξη ήταν για τους ‘εκλεκτούς” χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και χωρίς διευκρινήσεις για το είδος εργασίας . Το μόνο σίγουρο ήταν ο μισθός που είναι γύρω στα 800€.(Για αυτό και πήραν αυτούς που ήθελαν )
    Ο Δήμος φρόντισε να καλύψει τις ανάγκες του με την κοινωφελή εργασία που ως γνωστό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ . Έτσι λοιπόν έδωσε πολλές θέσεις με τις περισσότερες στην καθαριότητα (Οδοκαθαριστών)κι άντε να ζήσει μια οικογένεια με 550€ !!!
    Ντροπή …

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί