Κι άλλη απάτη: Οι ψηφοφορίες στη Βουλή διαψεύδουν τον… “αντιφασισμό” της Ν.Δ.

Σε ποσοστό 35,8% η Ν.Δ. ψήφιζε στη Βουλή από κοινού με τη Χρυσή Αυγή την περίοδο 2015-2019. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνάει το 4,2%

Τελικά συμπορεύτηκε η Χρυσή Αυγή κοινοβουλευτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Το ερώτημα θα μπορούσε απλά να είναι ρητορικό, αφού και μόνο το επιχείρημα ότι η Αριστερά στήριξε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους νεοναζί θα έπρεπε από μόνο του να προκαλεί γέλια.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια απίστευτη καταιγίδα ψεμάτων και διαστρέβλωσης που προέρχονται από τη Ν.Δ. επώνυμα ή ανώνυμα μέσω των γνωστών τρολ. Μια στοχευμένη επιχείρηση συκοφάντησης, που οξύνθηκε (γιατί άραγε;) μετά την απόφαση καταδίκης των νεοναζί εγκληματιών.

Θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει μια σειρά από γεγονότα, πολιτικές, δηλώσεις, πράξεις, φωτογραφικά ενσταντανέ που καταδεικνύουν ότι, αν κάποιος έδωσε χώρο, συναγελάστηκε και συμπεριφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή σαν να είναι ένα κανονικό κόμμα, αυτός δεν ήταν άλλος από τη Ν.Δ. Και αν στην πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης το γκεμπελικό αξίωμα “πες, πες, κάτι θα μείνει” περνάει αβίαστα, το καλό με τη δημοκρατία είναι ότι όσα γίνονται και λέγονται στη Βουλή καταγράφονται και είναι προσβάσιμα στους πολίτες.

Η αποκαλυπτική ερώτηση Γεωργιάδη

Δεν θα αναφερθούμε στις θερμότατες συνομιλίες Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, αυτά είναι γνωστά.  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεοδημοκρατικού “αντιφασισμού” είναι η ερώτηση του  Άδωνι Γεωργιάδη το 2012 προς τον Νίκο Δένδια. Λίγες μέρες πριν, οι χρυσαυγίτες έκαψαν το κουρείο ενός Πακιστανού στον  Άγιο Παντελεήμονα και μαχαίρωσαν έναν  Έλληνα πελάτη που αντέδρασε.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε με ερώτησή του στη Βουλή να μάθει αν το κουρείο και ο ιδιοκτήτης του ήταν… νόμιμοι ζητώντας να καταλογιστούν ευθύνες όχι στους φασίστες, αλλά σε όσους άφησαν το κατάστημα να λειτουργεί.

Όταν μιλούν οι αριθμοί

Συγκυριακό γεγονός; Ψηφοθηρία; Σαφώς όχι. Όπως προκύπτει από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το VouliWatch σε συνεργασία με τη «Lifo» την κοινοβουλευτική περίοδο 2015-2019, το ποσοστό ταύτισης της Χρυσής Αυγής με τη Ν.Δ. σε ψηφοφορίες ήταν 35,8%. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό της Χ.Α. σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις 4,2%, όπως μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα. Για τα υπόλοιπα κόμματα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 25,77% με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., 21,66% με την  Ένωση Κεντρώων, 20,32% με το Ποτάμι και 5,8% με τους ΑΝ.ΕΛΛ.

Σε ό,τι αφορά το υψηλό ποσοστό ταύτισης με το ΚΚΕ (72,58%), αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιλογή του “παρών” ή της αποχώρησης από ψηφοφορίες που αφορούσαν κατά κύριο λόγο έγκριση μνημονιακών δεσμεύσεων.  Άρα προφανώς δεν πρόκειται για πολιτική ή ιδεολογική σύμπτωση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σπύρος Ραπανάκης πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί