Καταγγελία Ακιντζί ότι δέχθηκε απειλές υπηρεσίας του Ερντογάν να μην είναι υποψήφιος

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, Μουσταφά Ακιντζί, κατήγγειλε ότι κρατική υπηρεσία της Τουρκίας που υπάγεται στον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον ίδιο και την οικογένειά του, ζητώντας του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές στο ψευδοκράτος, που θα γίνουν αύριο, Κυριακή, στα κατεχόμενα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε την καταγγελία στη διάρκεια τηλεμαχίας με άλλους υποψηφίους για τη θέση του πρόεδρου του ψευδοκράτους σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Ακιντζί είπε: «Ξέρετε, υπάρχουν υπηρεσίες στην Τουρκία που υπάγονται στον πρόεδρο. Μου μεταφέρθηκε δυστυχώς μέσω του διευθυντή του γραφείου μου το μήνυμα ότι “θα ήταν καλύτερα για εσένα, την οικογένειά σου και τους δικούς σου να μην είσαι υποψήφιος”».

Όπως είπε, μετά το επεισόδιο αυτό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Τουρκίας στη Λευκωσία, ωστόσο αυτός δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Η Άγκυρα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηρίζουν ανοιχτά τον ανθυποψήφιο του Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε το άνοιγμα των Βαρωσίων παρουσία του Τατάρ στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την οργή των άλλων υποψηφίων στα καταχόμενα.

Απαντώντας στον Ακιντζί, για την καταγγελία του, η τουρκική πρεσβεία στην Κύπρο τον διέψευσε, λέγοντας ότι «η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του κάθε Τουρκοκύπριου ξεχωριστά, καθώς και για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις μας τα προβλήματα που προκαλεί η χρησιμοποίηση της Τουρκίας ως αντικείμενο προεκλογικής σύγκρουσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί