“Έφυγε” ο Ηλίας Τζουράς

Δεν ήταν μόνο συνεπής αγωνιστής. Ήταν κι ένας πολύ ωραίος τύπος. Ο συνάδελφος στο Left.gr Ηλίας Τζουράς, πέθανε το πρωί του Σαββάτου.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 12/10 στην Αγία Τριάδα Χολαργού, στις 3:00 μ.μ. και η ταφή στις 4 το μεσημέρι στο κοιμητήριο Χολαργού. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για την απώλεια του Ηλία:

«Ένας από τους πιο γλυκούς ανθρώπους του Κινήματος δεν είναι πια μαζί μας. Ο σύντροφος και φίλος Ηλίας Τζουράς πέθανε σήμερα το πρωί. Ο Ηλίας από τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε στα κινήματα και τις πρωτοβουλίες της ανταγωνιστικής Αριστεράς, με ανιδιοτέλεια, αντικομφορμισμό και δημιουργικό πνεύμα.

Στις αριστερές συσπειρώσεις φοιτητών και τη ΣΑΦ τις δεκαετίας του ’80, στην πρωτοβουλία Ένα σχολείο για την Τσιάπας, στο Στέκι Μεταναστών, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, ο Ηλίας έκανε τη δική του διαδρομή με προορισμό την τόσο μακρινή και ταυτόχρονα τόσο κοντινή χειραφέτηση.

Δεν ήταν όμως μόνο ένας συνεπής αγωνιστής. Ήταν κι ένας πολύ ωραίος τύπος. Χαλαρός, ευπροσήγορος, συντροφικός, ευφυής και με πολύ χιούμορ, ένας άνθρωπος που χαιρόσουν να τον κάνεις παρέα. Θα μας λείψει. Δεν θα τον ξεχάσουμε».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί