Συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης

Συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την ΠΕΔ, με παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την ΚΕΔΕ, για θεσμικά, αναπτυξιακά, οικονομικά και λειτουργικά ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ της Κρήτης.

            Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από διαλογική συζήτηση εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

·                   η σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας (ΙΤΕ) με αντικείμενο την  αξιοποίηση των διαθέσιμων υπηρεσιών και του Know How του ΙΤΕ στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης του πολίτη και την ανάπτυξη- διαχείριση δραστηριοτήτων κλίμακας σε κρίσιμους τομείς όπως π.χ. στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και ανάπτυξη υπηρεσιών για τους ΟΤΑ και τους δημότες, την παροχή υπηρεσιών σε στρατηγικής σημασίας τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η διαχείριση αποβλήτων, η ενέργεια και η κυκλική οικονομία.

·                   μετά από πρόταση του Προέδρου το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον ορισμό του κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη ως συντονιστή της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας και του κ. Νίκου Κοκκίνη ως συντονιστή της επιτροπής θεμάτων υγείας και πρόνοιας.  

Συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Κρήτης με επίκεντρο την κατασκευή του Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης, όπου όλοι τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Κρήτης  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Συμφωνήθηκε η ΠΕΔ Κρήτης να συμμετέχει ενεργά στο διάλογο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα αναφορικά με το σχέδιο νόμου το οποίο προετοιμάζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου η ΠΕΔ Κρήτης θα προετοιμάσει  και θα καταθέσει προτάσεις και θέσεις για το σημαντικό αυτό θέμα.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γ. Κουράκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την διεξαγωγή του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κρήτη στις αρχές Νοεμβρίου, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί