Η εισαγγελέας… απολογήθηκε στους νεοναζί για την εισήγησή της περί ελαφρυντικών!

Μέχρι τέλους με την μαυρίλα της ναζιστικής βίας…

Άκρως αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε για μια ακόμη φορά η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία παίρνοντας το λόγο στην έναρξη της σημερινής διαδικασίας επί της ουσίας απολογήθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών για την πρόταση που έκανε επί των ελαφρυντικών.

Μάλιστα, δήλωσε ότι παραμένει σταθερή στην αρχική της τοποθέτηση και στην απαλλακτική πρόταση που είχε κάνει για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες η εισαγγελέας μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων των καταδικασθέντων πρότεινε την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Καυστικό ήταν το σχόλιο μέσω social media του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννη:

Η ιστορία θα το γράψει: η εισαγγελική αρχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε, μέχρι τέλους, με την μαυρίλα της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Πρόκειται για στίγμα που εγγράφεται ανεξίτηλα στον πυρήνα του κράτους και θα το ακολουθεί για πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί