Στη βουλή από το ΚΚΕ η εισαγγελική παρέμβαση για μαθητές που μετέχουν σε καταλήψεις στα Χανιά

Στη βουλή φέρνουν βουλευτές του ΚΚΕ την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο Ν. Χανίων.

Δείτε:  Κρήτη: Αστυνομική έρευνα για μαθητές που μετείχαν σε καταλήψεις!- Δείτε το έγγραφο από άλλες εποχές…

Με εντολή της Εισαγγελίας Χανίων η αστυνομική έρευνα για μαθητές που μετέχουν σε καταλήψεις- Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Η ερώτηση

Έχει περάσει σχεδόν μήνας από την έναρξη των σχολείων και έχει γίνει κατανοητό σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο  για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, παρά τις προτάσεις του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι μαθητές και στο Νομό Χανίων προχώρησαν πρόσφατα σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Και ενώ οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών είναι απόλυτα δίκαιες, το τελευταίο διάστημα επιχειρείται στο Ν. Χανίων, με όλους τους τρόπους, προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η εισαγγελική παρέμβαση στο Γυμνάσιο Αλικιανού που βρισκόταν σε κατάληψη, μετά από κλήση του διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, από το αστυνομικό τμήμα ζητήθηκαν τα ονόματα ανήλικων μαθητών και των κηδεμόνων τους, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Με λίγα λόγια, να στοχοποιούνται μαθητές και να χαρακτηρίζονται σαν εγκληματίες, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους εν μέσω πανδημίας να μη στοιβάζονται σε τάξεις των 25 ατόμων.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούν να απομακρύνουν τη νεολαία από αγώνες και διεκδικήσεις. Γι’ αυτό από την προηγούμενη δεκαετία και μέχρι σήμερα, οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, που παίρνει και τον χαρακτήρα απειλής και δίωξης των γονιών των μαθητών με το επιχείρημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων». Οι μαθητές είναι νέοι με όνειρα και παλεύουν για αυτά. Δε διαπράττουν κανένα αδίκημα, ούτε οι γονείς τους που τους στηρίζουν. Διεκδικούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους και τη διασφάλιση ουσιαστικών όρων για τη μόρφωση.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση:

  • Για να σταματήσει κάθε απειλή και δίωξη προς μαθητές και γονείς που συμπαραστέκονται στους αγώνες των μαθητών και ποια νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν, προκειμένου να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών.
  • Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών που αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο προσωπικό και την εξασφάλιση, με ευθύνη και χρηματοδότηση της κυβέρνησης, όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί