Νέα ρύθμιση χρεών έφερε η «τρύπα» 3,65 δισ. στα φορολογικά έσοδα

Ταρακούνησε την κυβέρνηση η υστέρηση κατά 3,65 δισεκατομμύρια ευρώ των φορολογικών εσόδων. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών εξαναγκάστηκε να ενεργοποιήσει νέο πλαίσιο ρυθμίσεων χρεών στην Εφορία, τις οποίες ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας μέσω της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το πλαίσιο, που θα νομοθετηθεί άμεσα, προβλέπεται αναλυτικότερα:

  • Φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πανδημία και των οποίων οι οφειλές πάγωσαν την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020, μπορούν να εντάξουν αυτές τις αρρύθμιστες οφειλές τους σε νέα ρύθμιση 12 άτοκων ή 24 έντοκων δόσεων με την πρώτη να καταβάλλεται από τον Μάιο του 2021. Τα συγκεκριμένα χρέη παραμένουν παγωμένα ως τις 30 Απριλίου 2021.
  • Όσοι έχασαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Οκτώβριο του 2020. Οι δόσεις που δεν κατέβαλαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση. Επίσης όσοι έχασαν τη ρύθμισή τους από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.
  • Οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρυθμίζονται σε 120 δόσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί