Ανοιχτή συζήτηση για την ποιότητα και τη διαχείριση του νερού στον Αποκόρωνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε αρκετά χωριά του Αποκόρωνα οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν φίλτρα ή ακόμη να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό επειδή αυτό της βρύσης δεν είναι προς πόση.

Οι διακοπές της υδροδότησης είναι συχνές και κάποιες φορές μεγάλες σε διάρκεια και το απαρχαιωμένο δίκτυο και η κατάσταση των δεξαμενών σε πολλές περιπτώσεις αχρηστεύει το νερό που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πόσιμο.

Επίσης τις τελευταίες εβδομάδες το νερό που τρέχει στις βρύσες αρκετών χωριών του Αποκόρωνα έχει καφέ χρώμα και άσχημη γεύση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν για νερό πλυσίματος.

Θεωρώντας στην Πρωτοβουλία μας, το νερό ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό και θεωρώντας ότι στον Αποκόρωνα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, ανοίξαμε τη συζήτηση προβάλλοντας αρχικά στις Καλύβες το ντοκιμαντέρ :  “Οι κοπρίτες (των Σταγιατών) / Ελεύθεροι άνθρωποι – Ελεύθερα νερά” και περάσαμε σε ένα πρώτο δημόσιο κείμενο. Παράλληλα οι κάτοικοι και ο Αγροτικός σύλλογος της Κάϊνας υπέγραψαν μαζικά επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο με θέμα τα προβλήματα υδροδότησης του χωριού τους και όχι μόνο. Συνευρεθήκαμε ξανά σε κάλεσμα Πρωτοβουλίας και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Αρμένων, σε μια συμβολική και ουσιαστική ενέργεια, μαζί με πολύ κόσμο, καθαρίζοντας τις πηγές των Αρμένων (βγάζοντας από μέσα ταμπέλες, σκαμπό, σκουριασμένους στύλους ηλεκτροδότησης κ.α.) καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο αυτών (ποταμάκια που ξεκινούν από τις πηγές, γήπεδο ποδοσφαίρου Αρμένων, ιερός ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Σε αυτές τις συναντήσεις αναπτύχθηκαν συζητήσεις και διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση και συντήρηση του δικτύου υδροδότησης, γενικότερα της ποιότητας του νερού που φτάνει στις βρύσες μας, την κατάσταση των πηγών, την διαχείριση αυτού εν τη απουσία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης στο δήμο κ.α.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Καλούμε, λοιπόν, σε ανοιχτή συζήτηση στο πρώην δημοτικό σχολείο Κάϊνας την Κυριακή 11/10/20 και ώρα 11:00 με θέμα τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού στον Αποκόρωνα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ                     

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΪΝΑΣ                                                    

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί