Ιταλία: Εκτόξευση κρουσμάτων και παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δραματική αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν 3.678 νέες μολύνσεις, 1.000 περισσότερες από χθες, ενώ κατέληξαν ακόμα 31 άνθρωποι με αποτέλεσμα οι νεκροί να ξεπερνούν τους 36.000.

Παράλληλα, με νέο κυβερνητικό διάταγμα εγκρίθηκε για μία ακόμα φορά την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο της γείτονος στη σημερινή του συνεδρίαση πήρε επίσης νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους.

Οι κάτοικοι πρέπει να φορούν, πλέον, μάσκα στους χώρους εργασίας, σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση πολιτών, αλλά και στους ανοικτούς, εκτός αν κανείς βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνουν πρόστιμα από 400 έως 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Προς το παρόν δεν αποφασίστηκε ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη Ρώμη, τα μέτρα θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά επιπλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι πιθανό το όλο θέμα να ξανασυζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από μια συνολική εκτίμηση της πορείας των κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί