Δεν είναι αθώοι: Οι 68 κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης- Η “ομάδα των Κρητικών”

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής και γιατί κάθισαν στο εδώλιο. Οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη και τα πρωτοπαλίκαρα των ταγμάτων εφόδου. Η ώρα της αλήθειας έφτασε.Αυλαία την Τετάρτη στον μαραθώνιο των πεντέμισι ετών με την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τη νεοναζιστική συμμορία.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι Κρητικοί, δρούσαν στην Ιεράπετρα, είχαν τρομοκρατήσει την περιοχή και έκαψαν το σπίτι Πακιστανών.

Δείτε: Όταν οι νεοναζί τρομοκρατούσαν την Ιεράπετρα- Τί κατέθεσε μάρτυρας στο Εφετείο για την επίθεση κατά Πακιστανών εργατών γης

Eπειτα από μια αποδεικτική διαδικασία που ολοκληρώθηκε πεντέμισι χρόνια μετά την εκφώνηση της υπόθεσης επ’ ακροατηρίω η δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγείται προς το τέλος. Κι είναι η πρώτη φορά μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης που ένα ναζιστικό κόμμα και τόσα στελέχη του (μετά την υπόθεση NSU στη Γερμανία) βρίσκονται αντιμέτωπα με την ποινική Δικαιοσύνη.

Το νεοναζιστικό μόρφωμα που δρούσε ανενόχλητο στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’80 και το 2012 κατόρθωσε να παρεισφρήσει ως νόμιμο κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη στήριξη χιλιάδων Ελλήνων πολιτών αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους (αρχικά 69, ανάμεσά τους ήταν και ο Αντώνιος Μπολέτης ο οποίος απεβίωσε) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι 65 αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι 18 φέρονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης. Σε αυτούς τους 18 συμπεριλαμβάνονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ επτά από αυτούς αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Η απουσία τους από τα εδώλια σχεδόν στο σύνολο των συνεδριάσεων υπήρξε εκκωφαντική. Παρουσιάστηκαν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή μόνο την ώρα της απολογίας τους και παρά τις παλινωδίες της υπεράσπισής τους αναγκάστηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του προεδρείου, γεγονός που επιβεβαίωσε το συντριπτικό υλικό που κατατέθηκε στο δικαστήριο από την πλευρά των θυμάτων.

Το βασικό ζητούμενο, πέραν της καταδίκης των φυσικών αυτουργών των επιθέσεων, είναι αν το δικαστήριο θα κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε στο σύνολό της ως εγκληματική οργάνωση, με τις επιθέσεις να μην πραγματοποιούνται από «μοναχικούς λύκους», αλλά ύστερα από εντολές της ηγεσίας και δη του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου. Μια τέτοια εξέλιξη θα έβαζε τέλος στο αφήγημα της υπεράσπισης (και της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου) περί αθωότητας του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο μαραθώνιος των πεντέμισι ετών φτάνει στο τέλος του. Η αυλαία πέφτει και η πολυαναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου θα καταδείξει αν η Δικαιοσύνη θα βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας καταδικάζοντας τη Χρυσή Αυγή για τα εγκλήματά της.

Οι 18 πρώην βουλευτές

Νίκος Μιχαλολιάκος

Αρχηγός, ιδρυτής και γενικός γραμματέας της οργάνωσης, πρώην βουλευτής

Ο Νο1 στην ιεραρχία. Τίποτε δεν γίνεται αν δεν περάσει από εκείνον. Τα μέλη της κάθονται προσοχή όταν εμφανίζεται και κάνουν τα πάντα για να σωθεί. Κατά την απολογία του «έδωσε» όποιον χρειαζόταν για να γλιτώσει. Ο ίδιος δήλωσε αθώος, ενώ έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και στόχευση του ίδιου και του κόμματός του εδώ και 25 χρόνια. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Γεώργιος Γερμενής

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης και επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου (Τμήματα Αμεσης Επέμβασης Νεολαίας). Ο γνωστός «Καιάδας» στην απολογία του έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, ήταν προκλητικός, ενώ δεν δίστασε να υψώσει τη φωνή του και να χτυπήσει το χέρι στο έδρανο απαιτώντας… τον σεβασμό. Ο ίδιος, εκτός από εκείνα στα οποία τραγουδάει, πρωταγωνιστεί σε βίντεο στο οποίο εξυμνεί τη ναζιστική Γερμανία και οι παρευρισκόμενοι χαιρετούν ναζιστικά. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ηλίας Κασιδιάρης

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών. Ηταν το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου και είχε βλέψεις για τη θέση του αρχηγού. Αποχώρησε από τη ΧΑ πριν από λίγο καιρό. Ηταν οργανωτής επεισοδίων, έχει τατουάζ τη σβάστικα, έχει υμνήσει τον Χίτλερ ουκ ολίγες φορές, ενώ έχει πολλάκις «ξεπλυθεί» από τα ΜΜΕ. Τα ντοκουμέντα που έχουν παρουσιαστεί αποδεικνύουν τη δράση του ως επικεφαλής σε πογκρόμ και επιθέσεις, στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις στελεχών και ναζιστική κατήχηση. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ιωάννης Λαγός

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος των ναζιστικών κατασκηνώσεων, υπεύθυνος για τις οργανώσεις και τους σκληρούς πυρήνες του Πειραιά, της Νίκαιας, του Περάματος, της Σαλαμίνας, των Μεγάρων και του Ασπρόπυργου. Αποτελεί το καμένο χαρτί των «μεγάλων» αφού υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του, ενώ ήταν ο σύνδεσμος των μελών με τον αρχηγό. Για οποιαδήποτε ενέργεια που αφορούσε τις περιοχές που ήταν υπεύθυνος ενημερωνόταν πρώτα αυτός και μεταβίβαζε την πληροφορία στον αρχηγό. Αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή το καλοκαίρι του 2019. Κατά την απολογία του είπε: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Δεν αποδέχομαι καμία από τις κατηγορίες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εγώ δεν ντρέπομαι για τίποτα. Εσείς θα ντρέπεστε για αυτή την ντροπιαστική διαδικασία που ακολουθήσατε». Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Νικόλαος Μίχος

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος για τις τοπικές οργανώσεις Εύβοιας και Βοιωτίας. Σε αντίθεση με όλους όσοι προσπάθησαν να κρατήσουν στο απυρόβλητο τον αρχηγό, ο Μίχος είπε στην απολογία του ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήδη από το βράδυ, αφού «τα τηλέφωνα έσπασαν». Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, προμήθεια/κατοχή ναρκωτικής ουσίας προς ιδίαν αποκλειστικά χρήση.

Χρήστος Παππάς

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής, καθοδηγητής μελών και στελεχών. Γιος του Ηλία Παππά, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αποτελεί τον ιδεολογικό καθοδηγητή της οργάνωσης. Ο ίδιος απεικονίζεται σε βίντεο να εκπαιδεύει το παιδί του να χαιρετάει ναζιστικά και να φωνάζει «χάιλ Χίτλερ» (κατά την απολογία του το απέδωσε στο τριώδιο). Στο δικαστήριο έχουν παρουσιαστεί αμέτρητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη ναζιστική του ιδεολογία. Φωτογραφίες με τον Μιχαλολιάκο μπροστά στη σβάστικα, φωτογραφίες στον τάφο του Μουσολίνι, φωτογραφίες του Χίτλερ από τον σκληρό του δίσκο, ενώ επισκεπτόταν και αλληλογραφούσε με τον στρατηγό των SS Λεόν Ντεγκρέλ, καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου. Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου αποκήρυξε τον ναζισμό και δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, όπως οι κατηγορούμενοι ναζιστές στη δίκη της Νυρεμβέργης δήλωναν ότι είναι αθώοι υπό την έννοια του κατηγορητηρίου. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Υπεξαίρεση μνημείων.

Ελένη Ζαρούλια

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σύζυγος του «φίρερ», έπαιξε κι εκείνη το χαρτί της εκλογής του κόμματος, λέγοντας στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό της ότι δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης. Για τη δολοφονία Φύσσα είπε πως ενημερώθηκε από τηλεφώνημα το μεσημέρι της επόμενης ημέρας και ότι εκείνη ήταν που ενημέρωσε και τον σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μιχαήλ Αρβανίτης – Αβράμης

Πρώην βουλευτής

Ηταν συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Καλαμπόκα στην υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα. Θαυμαστής του καθεστώτος Μεταξά καθ’ ομολογίαν του, χαρακτήρισε τα τάγματα εφόδου… εφεύρημα. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Πρώην βουλευτής

Στην απολογία του δήλωσε αθώος, ενώ είπε ότι κάποιοι από τη Χρυσή Αυγή λειτουργούσαν πιο ακραία, πιο… ακτιβιστικά και αυτό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να αποστασιοποιείται. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αντώνιος Γρέγος

Πρώην βουλευτής

Και αυτός υποστηρίζει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ενώ θεωρεί τη ΧΑ τον μόνο γνήσιο πατριωτικό χώρο. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ευστάθιος Μπούκουρας

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει πυρηνάρχης και υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου Κορινθίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι… έζησε τη δεύτερη εφηβεία του στη Χρυσή Αυγή, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε επιρροή στην οργάνωση για να εκφέρει την άποψή του και ότι δεν γνώριζε καμία επίθεση πριν από τη δολοφονία Φύσσα. Κατηγορίες: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Νικόλαος Κούζηλος

Πρώην βουλευτής και καθοδηγητής

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έμαθε για τη δολοφονία Φύσσα αλλά και για τις υπόλοιπες επιθέσεις από τη δικογραφία. Εκανε λόγο για πολιτική δίωξη, δήλωσε αθώος και αρνήθηκε τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Πρώην βουλευτής

Είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος τομεάρχης περιοχών Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του κράτησε την ίδια στάση με πολλούς από τους κατηγορούμενους, «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν ήμουν εκεί». Ανέφερε ότι ήταν σε ένα νόμιμο κόμμα και δεν έχει εμπλακεί σε έκνομες ενέργειες. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ηλίας Παναγιώταρος

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος για τις περιφέρειες Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Νεμέας, Πάτρας, Κυπαρισσίας, Βάρδας Ηλείας, Αμαλιάδας, Αιγίου, Μάνης και Νοτίων Προαστίων Αθήνας. Το 2000 ίδρυσε τον σύνδεσμο οπαδών «Γαλάζια Στρατιά». Το 2004 είχε δηλώσει: «Αν θέλουν να μας αποκαλούνε φασίστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι». Είχε πρωτοστατήσει στο γιαούρτωμα του Αλέκου Αλαβάνου και στις διαμαρτυρίες κατά της παράστασης «Corpus Christi», όπου επιδιδόμενος σε ατέλειωτο οχετό ύβρεων φώναζε το γνωστό «γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες». Αρνήθηκε τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης και ισχυρίστηκε ότι το κόμμα προχώρησε σε διαγραφές όσων παρανομούσαν. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λήμνου, Σάμου, Χίου και Λέσβου. Και αυτός υποστήριξε ότι βρίσκεται στο εδώλιο μόνο επειδή είχε εκλεγεί βουλευτής. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Πρώην βουλευτής

Εχει διατελέσει μέλος Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνος ιδεολογικής εκπαίδευσης και κατήχησης νέων μελών, υπεύθυνος πυρήνων Μαγνησίας. Εχει αποχωρήσει από τη ΧΑ και στο δικαστήριο δήλωσε ότι είναι θύμα μεγάλης διαπλεκόμενης πλεκτάνης. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Πρώην βουλευτής

Δήλωσε ότι δεν θα βάλει το σύνταγμα και τη δημοκρατία πάνω από την πατρίδα και χαρακτήρισε ήρωα τον χουντικό πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτιλή. Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δημήτρης Κουκούτσης

Πρώην βουλευτής

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και στην απολογία του δήλωσε ότι ο Γιάννης Λαγός ήταν «ό,τι καλύτερο έχει περάσει από την περιοχή του Πειραιά». Κατηγορία: Ενταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στελέχη

Γιώργος Ρουπακιάς

Φυσικός αυτουργός της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Αν και δεν ήταν ηγετικό στέλεχος είχε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση)

Υψηλόβαθμο μέλος, αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ομολόγησε τον φόνο, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε… άμυνα έναντι του άοπλου θύματος, στο οποίο κατάφερε με μαχαίρι χτύπημα εκπαιδευμένου ανθρώπου, ενώ χωρίς ίχνος ντροπής είπε ότι «είναι μια απλή ανθρωποκτονία και την έχουν κάνει θέμα». Κατηγορία: Ενταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Ανθρωποκτονία (Π. Φύσσα) από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. 

Γιώργος Πατέλης

Επικεφαλής τοπικής οργάνωσης Νίκαιας 

Πρωταγωνιστής του γνωστού βίντεο που αποκαλύπτει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στο οποίο ακούγεται να λέει: «Ο,τι κινείται σφάζεται». Στο ίδιο βίντεο ξεκαθαρίζει στους παρευρισκόμενους χρυσαυγίτες ότι δεν θα κάνουν ποτέ τίποτε αν δεν πάρουν το ΟΚ ή αλλιώς αν δεν πάρουν «γραμμή», πράγμα που αποδεικνύει πως δεν γινόταν τίποτε χωρίς την εντολή της κεντρικής ηγεσίας. Στην απολογία του ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Λαγό για τη δήθεν αυθαίρετη προσθήκη του στα μηνύματα: «Εντολή Λαγού». Κατηγορία: Διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Εντολή εφόδου με συνέπεια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνδρομή στον Ρουπακιά, κατοχή πυρομαχικών. 

Αναστάσιος Πανταζής

Επικεφαλής τοπικής οργάνωσης Περάματος

Τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν εντός της δικαστικής αίθουσας οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες ως επικεφαλής της επίθεσης εναντίον τους. Ο ίδιος κατά την απολογία του έπεσε σε κραυγαλέες αντιφάσεις, ενώ δήλωσε απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και αρνήθηκε τον ρόλο του πυρηνάρχη. Κατηγορία: Διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Απόπειρα ανθρωποκτονίας συνδικαλιστών ΠΑΜΕ, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή στο Πέραμα.

Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη

Επικεφαλής τάγματος εφόδου Αγίου Παντελεήμονα

Είναι η γνωστή σε όλους ως «αγανακτισμένη κάτοικος». Η ίδια χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τη χαρά της «δίνει» στεγνά τους χρυσαυγίτες, συγχαίροντάς τους δημοσίως και ευχαριστώντας τους εγκάρδια για την επίθεση στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη. Κατηγορία: Ενταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον κατηγορίες – συσχετισμένες δικογραφίες: Μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα Αλί Ραχίμι στον Αγιο Παντελεήμονα, προπηλακισμοί κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές, επίθεση και πυρκαγιά από πρόθεση σε μουσουλμανικό χώρο προσευχής με 40 άτομα μέσα και προπηλακισμοί κατά του προέδρου της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.

Τα… πρωτοπαλίκαρα

Κατηγορία: Ένταξη σε εγκληματική οράνωσης

Εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Παύλου Φύσσα: Ιωάννης Καζατζόγλου, Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Εμπλεκόμενοι στην άγρια, παραλίγο δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων: Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαριάς, Δημήτρης Αγριογιάννης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Εμπλεκόμενοι στην επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης.

Εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Σεχζάτ Λουκμάν: Διονύσης Λιακόπουλος, Χρήστος Στεργιόπουλος.

Εμπλεκόμενοι στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια: Βασίλης Σιατούνης, Αθανάσιος Στρατός.

Εμπλεκόμενοι στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο: Διονύσης Αγιοβλασίτης, Χρήστος Γαλανάκης, Γεώργιος Καλπιτζής, Θωμάς Μπαρέκας (γραμματέας τοπικής οργάνωσης Πειραιά).

Εμπλεκόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του μαθητή Φ.Δ. στο Π. Φάληρο: Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Εμπλεκόμενοι σε εμπρησμούς, βαριές σωματικές βλάβες και διακεκριμένες φθορές κατά μεταναστών: Νικόλαος Παπαβασιλείου, Γεώργιος Περρής.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση επίθεσης και εμπρησμού από πρόθεση σε σπίτι Πακιστανών στην Ιεράπετρα Κρήτης: Αριστόδημος Δασκαλάκης (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Ιεράπετρας), Σάββας Γαρουφαλλάκης, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Γεώργιος Πετράκης, Εμμανουήλ Ψυλλάκης, Νικόλαος Αποστόλου, Νικολέτα Μπενέκη, Βενετία Πόπορη (αστυνομικός, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών), Θεώνη Σκαρπέλη (ψευδορκία, παράνομη κατοχή πυρομαχικών).

Υπόλοιποι κατηγορούμενοι: Μαργαρίτα Μικελλάτου (ψευδορκία), Θεόδωρος Στέφας (παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών), Αναστάσιος Χίλιος (παράνομη κατοχή όπλων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση).

Αυτοί είναι όλοι. Και δεν είναι αθώοι: Στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου, στις 9 το πρωί φορείς, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις με σύνθημα «Οι ναζί στη φυλακή» μας καλούν όλους σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πηγή: Documento

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί