Δεν είναι αθώοι, είναι εγκληματίες!

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις φορέων του Ηρακλείου για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο 7/10 στις 10.00 στην πλ. Ελευθερίας

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε. Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα
ανακοινώσει την απόφασή του και το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι παρόν για να απαιτήσει την
παραδειγματική καταδίκη σύσσωμου του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, και μαζί τους όλος ο
παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους
δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των
κινημάτων και της Αριστεράς, πρέπει να καταλήξουν στην φυλακή. Να μπει τέλος στην ασυλία που
τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες,
παίρνοντας ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια
χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.
Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις
φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές
πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη
νεολαία.
Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη
φυλακή! Η αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.
Δε θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.
Ακόμα όμως, κι αν το δικαστήριο αποφασίσει να “βγάλει λάδι” τη Χρυσή Αυγή, εμείς ως
σωματείο, όπως και όλο το αντιφασιστικό κίνημα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο φασισμό
και στον ρατσισμό! Ξέρουμε ότι ο φασισμός θα νικηθεί τελικά από ένα πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα
το οποίο θα τον αντιμετωπίσει σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, στο δρόμο και στις
πλατείες!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 09:00
έως τις 12:00 την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10:00 στην
Πλατεία Ελευθερίας.

Η συνδικαλιστική παράταξη ΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αναφέρει:

Εν όψει της έκδοσης της απόφασης στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου 2020, το εργατικό λαϊκό κίνημα στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του φασιστικού – ναζιστικού εκτρώματος και υπέρ της Δημοκρατίας.

Οι φασιστικές -νεοναζιστικές οργανώσεις και τα υπολείμματα αυτών όπως προέκυψαν αμέσως μετά από τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019, είχαν ως στόχο την καθιέρωση της πιο στυγνής φασιστικής δικτατορίας μέσο της βίας και της τρομοκρατίας της κοινωνικής πλειοψηφίας, γιατί αυτό υπαγορεύει το ιδεολογικό μοντέλο του φασισμού διεθνώς.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα οφείλει να καταπολεμήσει τις αιτίες <<φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μετανάστευση , εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο>> το σύνολο των κοινωνικών ανισοτήτων που γεννούν και καλλιεργούν τον φασισμό, την Ακροδεξιά,τις ακραίες και συντηρητικές φασιστικές οργανώσεις.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 σηματοδότησε την αρχή του τέλους της ασυλίας και της ατιμωρησίας της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που υποδύεται στην θεωρία ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Από την επόμενη της δολοφονίας του ο Παύλος κατατάσσεται στους αγωνιστές ήρωες της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Παύλος ήταν συνεπής αντιφασίστας αγωνιστής γι’αυτό και δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες πολέμιους του της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε και έχει συγκεκριμένη δομή,οργάνωση,ιεραρχία και λειτουργία που επιτρέπει στα μέλη, στους αρχηγούς και υπαρχηγούς της να δρούν με συγκεκριμένο τρόπο και ρόλο τηρώντας πιστά τις αυστηρές εντολές της ηγεσίας.

Τίποτα δεν γινόταν τυχαία και αυθαίρετα όλοι ακολουθούσαν τις εντολές του <<αρχηγού>>.

Καταδικάζουμε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και ταυτιζόμαστε με την φωνή της Μάγδας Φύσσα δεν είναι αθώοι οι Χρυσαυγίτες και οι υποστηρικτές τους.

Είναι ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης για μας η καταδίκη και η παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α για το σύνολο των εγκλημάτων που διέπραξαν.

Η απόφαση πρέπει να είναι αυστηρή και αμετάκλητη για να αποδώσει το αίσθημα δικαίου της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Αν δεν αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες με θάρρος και τόλμη μπορεί η απόφαση Σας <<του Δικαστηρίου>> να μην εξαλείψει την εμφάνιση τέτοιων οργανώσεων,όμως θα συμβάλει αποφασιστικά και καίρια στον περιορισμό τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων.

Η φωνή της Μάγδας Φύσσα είναι δυνατή και στεντόρεια αλλά δεν είναι αρκετή πρέπει να την υποστηρίξουμε μαζικά-καθολικά και συλλογικά ώστε να ακουστεί δυνατά και να φτάσει παντού σε κάθε περιοχή και σημείο της Ελληνικής Επικράτειας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

                   Τα  μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ

     Τσαγκαράκης  Μανόλης – Μαματζάκης Βαγγέλης

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί σε μαζική συμμετοχή και στήριξη όλους τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7-10-2020 στις 10πμ μπροστά στα Δικαστήρια του Ηρακλείου, την ίδια ημέρα που ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είναι λαϊκή απαίτηση να πάνε φυλακή οι ναζιστές εγκληματίες. Να ξέρουν ότι η εργατική τάξη δεν ξεχνά. Με το αγώνα της θα τσακίσει το φασισμό και ναζισμό και το σύστημα που τους θρέφει.

Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς στις 7-10-2020 στις 10πμ στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου για να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με την «Χρυσή Αυγή».

Για τη διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γραμματέας

Κριαράς Ανδρέας                                                                                           Χρυσοφάκη Ζουμπουλιά

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 

– ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Καλούμε στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο:

·        Τρίτη 6/10 συγκέντρωση στις 19:00 Λιοντάρια

·        Τετάρτη 7/10 στάση εργασίας 9:00 – 13:00, συγκέντρωση στις 10:00 πλατεία Ελευθερίας

5,5 χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης της Χρυσής Αυγής η διαδικασία αυτή φτάνει προς το τέλος της με το δικαστήριο να ανακοινώνει πως στις 7 Οκτώβρη θα βγει η τελική απόφαση για την νεοναζιστική οργάνωση.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί μόνο ένα βήμα ακόμα στον αγώνα λαού και νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά.

Η απάντηση απέναντι στο τέρας του φασισμού δίνεται  καθημερινά στους δρόμους, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς.

Η πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής ήταν το αποτέλεσμα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους έσπερναν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η ανάδειξη στην κοινωνία του πραγματικού προσωπείου της ΧΑ και του ρόλου που έχουν αυτά τα μορφώματα ως το μακρύ χέρι του συστήματος, προκειμένου να διχάζουν και να αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα προήλθε από τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού και την δράση του μέσα στις γειτονιές και τους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η μη επανεκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά από 7 χρόνια και η διάλυση της δεν προήλθε από καμία κυβέρνηση και από κανένα αστικό κόμμα, ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων λαού και νεολαίας, ήταν το αποτέλεσμα του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, ήταν το αποτέλεσμα του πλήθους αποκαλυπτικών στοιχείων που έφερε στο φως η Πολιτική Αγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης, ήταν το αποτέλεσμα που έδωσαν εργαζόμενοι στους χώρους δουλείας που αποκάλυψαν και  απομονώσαν με κάθε τρόπο την φασιστική ιδεολογία.

Η μάχη όμως του αντιφασιστικού κινήματος δεν σταματάει εδώ.

Τα διάφορα νεοναζιστικά μορφώματα που έχουν ξεπηδήσει στα οποία έχουν μετεγκατασταθεί ηγετικά στελέχη της δολοφονικής ηγεσίας της ΧΑ, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και την εθνικιστική της ρητορεία αλλά και την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ που εγκολπώνει στο εσωτερικό της άτομα γνωστά για την εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές τους απόψεις, γίνεται ξεκάθαρο πως το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να αναμετρηθεί σε μια σειρά από μάχες.

Μόνο στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά περιστατικά. Από τους ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε Χανιά και Ηράκλειο και κατέληξαν να επιτίθενται σε διαδηλωτές με πριόνια μέχρι και τους “αγανακτισμένους” που επιχείρησαν πογκρόμ απέναντί στους Πακιστανούς εργάτες γης στο Τυμπάκι.

Το αντιφασιστικό, χέρι-χέρι με το αντιιμπεριαλιστικό  και το εργατικό κίνημα οφείλουν να ξαναβγούν δυναμικά στο προσκήνιο. Κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές που προσπαθούν να εγκολπώσουν και να θρέψουν  εθνικιστικά ακροατήρια μέσα από μια σειρά πολιτικών επιλογών που έχει πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα (βλ. επίσημη εκπροσώπηση για πρώτη φορά της ΝΔ σε εκδήλωση της Ένωσης Απόστρατων Ελληνικού Στρατού για την νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο), ενόψει μάλιστα της όξυνσης της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Η μαζική παρουσία του κόσμου τόσο έξω από τα δικαστήρια όσο και πανελλαδικά το πρωί της 7 Οκτώβρη 2020 θα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας πίεσης ώστε να μην καταδικαστούν απλά ορισμένα μέλη της ΧΑ αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν και διέταξαν τα τάγματα εφόδου για τις τρεις υποθέσεις που συνεκδικάζονται (δολοφονία Φύσσα – επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ – επίθεση σε Αιγύπτιους Ψαράδες).

Το αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος που θα διαδηλώνει δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία όχι μόνο των φυσικών αυτουργών αλλά και όλη την ηγεσία που με κάθετη ιεραρχία επέλεξε, σχεδίασε και διέταξε τα χτυπήματα.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία του Ηρακλείου με την μαζική τους παρουσία προκειμένου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν οι φασίστες εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ  της ιστορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί