Λιμενοβραχίονας Ηρακλείου: Απαγόρευση ποδηλάτων και… face control από ιδιωτικούς σεκιουριτάδες!

Μας γράφει πολίτης σε σχέση με τον λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων και το… face control από ιδιωτικούς σεκιουριτάδες!

Καλημέρα, 

Εχθές ανακαλύψαμε την απαγόρευση που ισχύει για τα ποδήλατα στο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου. Μετά από σχετική έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι ισχύει από το Μάϊο και έγινε μετά την καραντίνα όταν άνοιξε πάλι για το κοινό. Δύο παρατηρήσεις:

– Ενώ καταλαβαίνω το θέμα της ασφάλειας των πεζών πιστεύω ότι μια καλή λύση θα ήταν να βαψουν μια λωρίδα να το πουν ποδηλατόδρομο. Είναι απαράδεκτο πιστεύω να κόβεται η πρόσβαση σε οποιοδήποτε κομμάτι για τους δημότες και το ποδήλατο που δεν είναι αυτοκινούμενο ( όπως πατίνια και μηχανάκια) δεν αποτελεί πρόβλημα

– Δεύτερη παρατήρηση είναι ότι τη φύλαξη και το face control στην είσοδο του λιμενοβραχίονα έχει αναλάβει μια ιδιωτική εταιρεία security. Ρώτησα την υπάλληλο ποιος είναι υπεύθυνος και μου είπε το λιμεναρχείο. Δηλαδή δεν έχουμε άτομα να βάλουμε και μισθωνουμε εξωτερικό συνεργάτη να κάνει τον πορτιερη στον κουλε. Εγώ ως πολίτης πάω να περάσω στο λιμενοβραχίονα και έρχεται κάποιος ιδιώτης να μου πει δεν μπορείς να περάσεις. Απαράδεκτο απλά.

Ευχαριστώ

Κώστας Σπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί