Κάποιοι μόνο φασίστες…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Στις 7 Οκτώβρη δυστυχώς για όλους μας δεν δικάζονται οι Έλληνες φασίστες και ναζιστές! Δυστυχώς για όλους μας δικάζονται κάποιοι λίγοι από αυτούς. Κι αν κάποιους τους ξέρουμε όλους γιατί το δηλώνουν και το προπαγανδίζουν, τους περισσότερους δεν θα τους δούμε στα έδρανα των κατηγορουμένων, αλλά θα τους συναντήσουμε στη γειτονιά, στην κοινωνία, στην τηλεόραση  στον έντυπο τύπο και δυστυχώς και σε κάποιους «ναούς», είτε με τη μορφή ιερού κηρύγματος, είτε με τη μορφή πολιτικών δηλώσεων εκλεγμένων παρακαλώ εκπροσώπων μας.

Όσοι έχουν την αυταπάτη ότι ξεμπερδέψαμε με τα ναζιστικά σταγονίδια που ήταν στεγασμένα στο κόμμα της «Χ.Α», επομένως και με τον ίδιο το ναζισμό, το φασισμό και τις μισανθρωπικές ιδέες και πρακτικές μάλλον κάνουν λάθος.

Κάθε μορφή αυτών των εγκληματικών συμπεριφορών που ως πρόσχημα εκπορνεύουν έννοιες που μπορεί να παρασύρουν κάποιους (π.χ. πατριωτισμός, θρησκεία κλπ) δυστυχώς υφέρπουν στην καθημερινότητά μας και συρταρώνονται στη σκέψη και τη συμπεριφορά κάποιων που δήθεν καλύπτονται πίσω απ’ την ασφάλεια της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, αλλά κάθε τους «γρύλλισμα» μάς υπενθυμίζει με τι έχουμε να κάνουμε.

Ανεξάρτητα από την δεδομένη –ας ελπίσουμε- καταδίκη των φασιστών που δικάζονται την Πέμπτη, καλό είναι να υπάρξει καθολικότερη  καταδίκη του φασισμού από εκείνους που άκοντες-εκόντες τον ανατροφοδοτούν και τον αναπαράγουν με κάθε τρόπο για να ικανοποιήσουν μια φασίζουσα περιφερόμενη μάζα που κρύβεται πίσω από δήθεν εθνοκεντρικά και πατριωτικά απολυτίκια.

Εν τέλει ας αναλογιστεί και η ίδια η πολιτική τάξη –γιατί ως τώρα δεν το έχει κάνει- ποιες ακριβώς επιλογές της οδήγησαν τη «Χ.Α.» τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά επιμένω ότι δηλωμένο φασιστικό κόμμα μπορεί να μην υπάρχει στη χώρα, αλλά έρπων και απεχθής φασισμός υπάρχει και φέρει και τη σφραγίδα των εκπροσώπων του. Ας το σκεφτούν καλύτερα αυτοί που τον … «απορρόφησαν» για ψηφοθηρικούς λόγους γιατί θα τον βρουν μπροστά τους…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί