Γονέας προς τους εκπαιδευτικούς του 5ου ΓΕΛ: “Σας ευχαριστώ που το παιδί μου έχει τέτοιους δασκάλους”

Επιστολή γονέα μαθήτριας του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, μέσω του Candiadoc, προς τους καθηγητές του σχολείου με αφορμή το υπόμνημα προς την υπουργό Παιδείας και τη στήριξη στα παιδιά.

Δείτε: “Χαστούκι” στην Κεραμέως από το Ηράκλειο: Σεις οδηγήσατε στην κατάληψη, δε θα γίνουμε τιμωροί των μαθητών

Ως γονέας μαθήτριας τού 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου θα ήθελα να συγχαρώ τον σύλλογο διδασκόντων για το υπόμνημα πού εξέδωσαν σχετικά με την κατάληψη που αποφάσισαν τα παιδιά ως αντίδραση σέ όλα όσα συμβαίνουν στην παιδεία γενικώς αλλά και ειδικώς με τίς πρόσφατες αποφάσεις τού Υπουργείου Παιδείας.

Έχω αποφασίσει να μην επηρεάζω την γνώμη του παιδιού μου με τίς δικές μου απόψεις γιατί πιστεύω ότι όλοι οι γονείς προσπαθούμε να μεγαλώσουμε αυτόνομα, ώριμα άτομα με κριτική σκέψη πού ή ίδια ή ζωή θα τα καλέσει να πάρουν αποφάσεις σημαντικές σταθμίζοντας όλες τίς παραμέτρους και φυσικά αναλαμβάνοντας τίς συνέπειες των πράξεών τους.

Τί να το συμβουλεύσω λοιπόν βρισκόμενο στην πιο καθοριστική  στιγμή τής σχολικής τού ζωής, πού φέτος κρίνεται όλο το μέλλον του; Να τού πω να κοιτάξει μόνο τον εαυτό του και να σκέφτεται μόνο τίς πανελλήνιες; Μα έστω και ένα παιδί σέ όλη την Ελλάδα να μην έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση τότε είναι ΑΔΙΚΟ!

Να τού πω ότι είναι σωστό νά στοιβάζονται 25 παιδιά σέ μία τάξη 6 ώρες κάθε μέρα εν μέσω κορωνοϊου αλλά νά μήν βρεθεί έξω από το σχολείο με πάνω από 9 άτομα στον ίδιο χώρο δείχνοντας ατομική ευθύνη; Μά είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ! Να τού πω να ακούσει τον εκπρόσωπο (κρίμας τα λεφτά απου εδώκανε οι γονέοι ντού να τωνέ σπουδάσουνε)  τού Υπουργείου Υγείας να αναλύει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε τάξη με 25 ή 15 παιδιά ως προς την μετάδοση τού ιού; Μα είναι ΛΑΘΟΣ!

Να τού πω να υποκύπτει σέ εκβιασμούς και απειλές του Υπουργείου και τού οποιουδήποτε ασκεί εξουσία πάνω τού, να υποκύπτει και να μην αντιδράει; Μα είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Εσείς όμως σήμερα τιμήσατε τον ρόλο σάς ως εκπαιδευτικοί με το υπόμνημα σας καλύπτοντας την απόφαση των παιδιών και καταδικάζοντας το ΆΔΙΚΟ το ΠΑΡΑΛΟΓΟ το ΛΑΘΟΣ και τον ΦΑΣΙΣΜΟ!

Αυτό το μάθημα πού πήρανε σήμερα τα παιδιά από εσάς είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλες τίς πράξεις, τούς τύπους, τούς κανόνες και τα ατελείωτα κείμενα πού καλούνται καθημερινά να παπαγαλίζουν για ένα καλό βαθμό και προαγωγή στήν επόμενη τάξη μιας παιδείας πού δεν ξέρω τελικά τι μαθαίνει στα παιδιά

.Σας ευχαριστώ λοιπόν για την απόφαση σας και νά σάς πω ότι χαίρομαι πού τό παιδί μου έχει τέτοιους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!!!

Λυκάκης Γιώργος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί