Συνελήφθη δίδυμο που “χτυπούσε” σπίτια στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πέντε (5) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων (4 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 13.09.2020 έως και 27.09.2020, οι δύο αλλοδαποί διέπραξαν συνολικά  πέντε κλοπές-διαρρήξεις (4 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) σε οικίες.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα , η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 8.765 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι δύο αλλοδαποί, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στην χώρα.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ήδη ρουχισμού με τα οποία διέπραξαν τις εν λόγω κλοπές-διαρρήξεις καθώς και μέρος το αφαιρεθέν χρηματικού ποσού το οποίο και αποδόθηκε την παθούσα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί