Κανόνια νερού κατά δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο Μινσκ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Μινσκ για να απαιτήσουν από τις αρχές να απελευθερώσουν πολιτικούς κρατούμενους, με την αστυνομία να τους απωθεί κάνοντας χρήση κανονιών νερού.

Η σημερινή πορεία ήταν η τελευταία μιας σειράς διαδηλώσεων στη Λευκορωσία μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις οποίες υποστηρίζει ότι κέρδισε ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο παρά τις σοβαρές επικρίσεις από την εγχώρια και διεθνή πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό σταθμό Nexta περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βγήκαν και σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ όπως πάντα σύμφωνα με τις αρχές η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλότερη.

«Αφήστε τους» φώναζε το πλήθος έξω από το κέντρο κράτησης της Οκρεστίνα, όπου πιστεύεται ότι κρατούνται κάποιοι διαδηλωτές και επικριτές του Λουκασένκο.

AP Photo

Κατά το μαζικό κύμα διαδηλώσεων των τελευταίων δύο μηνών περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Κάποιοι απ’ αυτούς στην πορεία αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι βασικές φιγούρες της αντιπολίτευσης φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων οι αρχές διέταξαν επίσης να πέσουν ταχύτητες του ίντερνετ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί