Τις μεταθέσεις στην Πυροσβεστική του Ηρακλείου κάνει… ο στενός συγγενής βουλευτή της ΝΔ;

Καταγγελίες για κομματικό κράτος, “ημέτερους”, κολλητούς και παρανομίες

Το κείμενο που ακολουθεί έστειλε πυροσβέστης που υπηρετεί στο Ηράκλειο στο bloko.gr, κοινοποιώντας το παράλληλα στο Candiadoc.

Πέραν από το πρόβλημα που θέτει για την αδικία σε βάρος του σε σχέση με τις μεταθέσεις, επισημαίνει παράλληλα, όπως θα διαβάσετε, τις διακρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε πυροσβέστες με… “Μπάρμπα στην Κορώνη”, κουνιάδους βουλευτών ή φίλους των κουνιάδων βουλευτών… Αυτή λοιπόν τη στιγμή υπηρετεί στη Ε. Μ. Α. Κ. ο κουνιάδος του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη, που μετατέθηκε εκεί όταν έγινε βουλευτής ο τελευταίος, όπως αναφέρει.

Γράφει στο Candiadoc ο πυροσβέστης: “Δε φτάνει όμως αυτό, καθώς κάνει πολιτική προς όφελος του γαμπρού του κανονίζοντας θέσεις στην Ε. Μ. Α. Κ. μεταθέτοντας συναδέλφους χωρίς τα προσόντα όπως λέω και στο κείμενο στο bloko, που θέλει μόνο αυτός, μέσω του γραφείου του βουλευτή με αντάλλαγμα ψήφους.

Αυτό όμως δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Εμείς δηλαδή που δεν είμαστε του κύκλου και της κομματικής ταυτότητάς του αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό μπορούμε να πάμε αλλά στέκεται εμπόδιο ο συγκεκριμένος συναδελφος τι πρέπει να κάνουμε; Ο μόνος τρόπος είναι τα μέσα ενημέρωσης λοιπόν μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος και σταματήσει αυτό”.

Διαβάστε και το κείμενο στο bloko.gr:

Αγαπητό Bloko.gr καλημέρα. Σας γράφω γιατί με πνίγει η αγανάκτηση και η αδικία και επίσης επειδή ξέρω ότι τη σελίδα σας την διαβάζουν όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. Είμαι ένας Πυροσβέστης από το Ηράκλειο Κρήτης που υπηρετώ στο Ηράκλειο.

Ο λόγος που με πνίγει η αδικία είναι ο εξής: Έχω κάνει 4 αιτήσεις τα τελευταία 5 χρόνια για τη μετακίνησή μου στην 3ηΕ.Μ.Α.Κ. έχοντας όλα τα κριτήρια που ορίζει ο κανονισμός των Ε.Μ.Α.Κ. και έχω πάρει 4 αρνητικές απαντήσεις. Την ίδια ώρα που έχουν μετακινηθεί τα τελευταία 3 χρόνια 10 συνάδελφοι που οι περισσότεροι από τους μισούς δεν πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού.

Ήθελα λοιπόν να ξέρω, οι μετακινήσεις στην Ε.Μ.Α.Κ. γίνονται με τον Κανονισμό ή με βάση το ποιος έχει Μπάρμπα στην Κορήνη ή ποιος είναι κουνιάδος, φίλος του κουνιάδου Βουλευτή του Ηρακλείου, ξάδερφος, προέδρου τοπικής κ.λ.π.

Όσο για τους διοικητές, στους κολλητούς τους υπογράφουν θετικά ενώ στους υπόλοιπους προφασίζονται ότι έχει πρόβλημα ο Σταθμός και δε μπορούν να φύγουν. Τα δε Σωματεία συνδικαλιστών (2 στο Ηράκλειο) έχουν γραμματείς, αντιπροέδρους και μέλη τακτοποιημένους στην Ε.Μ.Α.Κ. και έτσι βγάζουν τουμπεκί στις παράνομες μετακινήσεις. Αυτό λοιπόν λέγεται κατάντια, όχι αναβάθμιση του Π.Σ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί