Κρήτη: Αστυνομικός έκανε αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό νεκρού Βρετανού

Αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός νεκρού Βρετανού φέρεται να έκανε 50χρονος αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας των Χανίων.

Ο αρχιφύλακας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρέθηκε στο σπίτι του Βρετανού όταν εντοπίστηκε νεκρός από παθολογικά αίτια.

Στην έρευνα τότε των αστυνομικών , ο αρχιφύλακας βρήκε βιβλιάριο Τράπεζας  που ήταν στο όνομα του θανόντος και στο οποίο υπήρχαν 250.000 ευρώ. Βρήκε όμως και την ταυτότητά του. Αντί να τα παραδώσει όπως όφειλε, άρχισε μέσω τρίτου και με πλαστή εξουσιοδότηση, να κάνει αναλήψεις που κάθε μήνα ξεπερνούσαν τα 1.500 ευρώ.

Μαζί με τον συνεργό του, κατάφερε να αποσπάσει με μεγάλη ευκολία, 12.500 ευρώ από το λογαριασμό του νεκρού Βρετανού μέχρι τη στιγμή που κίνησε υποψίες στη διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας η οποία και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Άμεσα ειδοποιήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ άνδρες της οποίας βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στα Χανιά.

Ωστόσο, ο αστυνομικός πρόλαβε να εξαφανιστεί και μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Σε βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί