Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στο Χαμόγελο του Παιδιού

Τρία παιδιά και μία εργαζόμενη βρέθηκαν θετικοί σε σπίτι στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο, όπως ενημέρωσε μέσω της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κώστας Γιανόπουλος.

Στην παρέμβασή του ανέφερε ότι ένας 17χρονος είχε παρουσιάσει συμπτώματα και ιδιαίτερα πολύ υψηλό πυρετό και είχε τεθεί σε καραντίνα στις 27 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη ημέρα παρουσίασε αντίστοιχα συμπτώματα και μια εργαζόμενη, η οποία έμεινε στο σπίτι της.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έγιναν δειγματοληπτικά τεστ σε 17 άτομα και εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά άτομα στον κορονοϊό. Ο 17χρονος, η εργαζόμενη και άλλα δύο παιδιά που είναι ασυμπτωματικά.

Αίσθηση προκάλεσαν, πάντως, οι δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου μέσω της ΕΡΤ, ο οποίος αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να παρέμβει στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, καθώς δεν υπήρξε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διεργασίες ιχνηλάτησης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μόλις σήμερα πήγε κλιμάκιο για τα τεστ, εκτιμώντας ότι ξεκίνησε και την διαδικασία ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το σπίτι όπου βρέθηκαν τα κρούσματα είναι στο Μοσχάτο, σε δομή όπου μένουν 19 παιδιά και 18 εργαζόμενοι και πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με την δημοτική αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί