Σκάνδαλα “αρίστων”: Η ΔΕΗ του Χατζηδάκη… εξαναγκάζει καταναλωτές στο Ηράκλειο να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες! (έγγραφα)

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι η ΔΕΗ του κ. Χατζηδάκη διώχνει πελάτες προς ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας; Και όχι με μια απλή προτροπή, αλλά υποχρεωτικώς και με διαρκείς έγγραφες ειδοποιήσεις – τελεσίγραφα!

Η υπόθεση – προφανώς δεν είναι η μοναδική…- εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο και αφορά σε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα και ταβέρνα στην περιοχή των Μαλίων. Με τις γνωστές συνθήκες, η μονάδα έμεινε περίπου κλειστή αλλά οι υποχρεώσεις έτρεχαν κανονικά. Έτσι βρέθηκε να οφείλει για τους τελευταίους μήνες ένα ποσό 7.721 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να εξοφλήσουν το ποσό μέχρι 19 Σεπτεμβρίου. Και όντως κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να πληρώσουν εγκαίρως, στις 16 Σεπτεμβρίου, όλη την οφειλή, πριν μπουν σε περιπέτεια διακοπής της σύνδεσης (δείτε παρακάτω τον λογαριασμό – προειδοποίηση διακοπής και την έγκαιρη ξόφληση).

Όλα καλά μέχρι εδώ; Κι όμως, όχι για τη ΔΕΗ του κ. Χατζηδάκη, η οποία ανεξάρτητα από την οφειλή, ζήτησε από τις 25 Αυγούστου ο συγκεκριμένος πελάτης της να βρει… άλλο πάροχο! Προσέξτε, η απόφασή της δεν έχει καμιά αναφορά σε οφειλή, ούτε σχετίζεται με αυτήν! Αν σχετιζόταν με αυτή θα προειδοποιούσε “χρωστάτε, αν δεν πληρώσετε κόβουμε το ρεύμα”.

Διαβάστε όμως το (ανυπόγραφο) έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ προς τους ιδιοκτήτες, μετά από προηγούμενη απόφαση της ΔΕΗ. Απλά λέει, βρείτε εταιρεία να πάτε μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου διαφορετικά θα σταματήσουμε την παροχή!

Α, και πριν από αυτό το έγγραφο, η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες, αν θελήσουν να παραμείνουν σ’ αυτήν, να κάνουν όλη τη διαδικασία νέας σύνδεση από την αρχή, πληρώνοντας και παράβολο… 860 ευρώ! Ουσιαστικά και με αυτό τον τρόπο και πάλι διώχνουν τον καταναλωτή – πελάτη της που σε μια τέτοια περίπτωση γιατί θα προτιμήσει να πληρώσει 860 ευρώ στη ΔΕΗ όταν σε οποιαδήποτε ιδιωτική είτε είναι δωρεάν είτε με πολύ μικρότερο ποσό!

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και προφανώς σχετίζεται με το στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, διαφημιστή ιδιωτικών εταιριών (δείτε τη φωτογραφία από τη ΔΕΘ του 2019), να απαξιώσουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, να ξεπουλήσουν το “καλό τμήμα της” (όπως με την Ολυμπιακή) και να ενισχύσουν, ως “άριστοι” νεοφιλελεύθεροι, τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος μιας δημόσιας κοινωνικής εταιρείας!

Χατζηδάκης και ΝΔ καταστρέφουν το περιβάλλον επικαλούμενοι τον  εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του… της Αγγελικής Βατικιώτη - Kommon

Ο λογαριασμός

Δείτε τον λογαριασμό και την εξόφληση, που ούτως ή άλλως δε σχετίζονται με την απόφαση της ΔΕΗ να εκδιώξει έναν επί 40 χρόνια πελάτη της και να τον “σπρώξει” σε ιδιωτική εταιρεία ενέργειας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί