Ελλάδα: Μία κηδεία σήμανε συναγερμό για κρούσματα κορονοϊού!

“Ασυγκράτητη” 63χρονη στην οποία είχε συσταθεί καραντίνα παραβρέθηκε σε κηδεία που έγινε στο χωριό Μουρίκι με ακόμα περίπου διακόσια άτομα, και από εκεί φαίνεται να ξεκίνησε η διασπορά κορονοϊού σε χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας, φέρνοντας στις περιοχές αυτές Μίνι lockdown.

Τι κι αν έχει δοθεί εντολή στις κηδείες να βρίσκονται το πολύ 50 άτομα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού;

Στη Θήβα απλά δεν υπάκουσε κανείς , μαζεύτηκαν 200 άτομα δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο, και ανάμεσά τους γυναίκα που έπρεπε να είναι σε καραντίνα, ωστόσο ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουρικίου, Τάκη Πέτρου, ο οποίος μίλησε στο Mega η κηδεία έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου και δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό, αφού σε αυτήν παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα από διάφορα χωριά.

Θετική βρέθηκε επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκίδας, η αδελφή του νεκρού και ο σύζυγός της.

Οι τοπικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τα κρούσματα χθες από τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ στα χωριά έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Η 63χρονη γυναίκα, η οποία είχε πυρετό, βρέθηκε τελικά θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί