Το σύστημα απέδειξε και πάλι ότι είναι βρόμικο, όμως πρέπει να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά, αυτούς τους σχεδόν 14 μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: παρά τη νέα προσπάθεια στη “δημοκρατία του Μωυσή” να σιωπήσουμε επειδή η φωνή μας είναι ενοχλητική, το Candiadoc, είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Προς απογοήτευση πολλών “αρίστων” ντόπιων (της Κρήτης) αλλά και “εθνικών”! Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μια ακόμα σοβαρή κρίση, πιθανώς τη σοβαρότερη από όλες, καθώς, πέραν από την οικονομική ασφυξία η οποία μας έχει επιβληθεί από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με την περικοπή (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) σχεδόν όλων των διαφημίσεων που είχαμε, τώρα προστέθηκαν επιθέσεις που σχεδόν διέλυσαν το site.

Κι αυτή τη σοβαρή κρίση (στο τεχνικό κομμάτι όμως μόνο δυστυχώς) καταφέραμε να την ξεπεράσουμε, χάρη στην εθελοντική συμβολή ανθρώπων που βγήκαν μπροστά κι έδωσαν τις δικές τους μάχες όλες αυτές τις ημέρες ώστε από τη μια να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις και στη συνέχεια να στήσουν και να θωρακίσουν ένα νέο – στην ουσία- Candiadoc. Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι με ειδικές γνώσεις, όπως ο Αντώνης, ο Γρηγόρης, ο Μπάμπης και μερικοί άλλοι, δε θα καταφέρναμε να επιστρέψουμε. Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχουν οι πόροι – για τους λόγους του έχουμε εξηγήσει πολλές φορές- για να στηριχτεί μια επανεκκίνηση.

Αυτό λοιπόν, το κομμάτι των επιθέσεων, το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Απομένει το άλλο, το μόνιμο και σοβαρό, αυτό της οικονομικής ασφυξίας που μας έχει επιβληθεί από τους “αρίστους”.

Την ώρα που οι “άριστοι” ετοιμάζονται για το δεύτερο “κύμα εξαγοράς συνειδήσεων” μέσα από μια ακόμα λίστα Πέτσα, το Candiadoc δίνει μια διαρκή μάχη προκειμένου να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο “εύκολες”, τις στοιχειώδεις, θεωρητικά, οικονομικές ανάγκες. Ο πόλεμος απέναντι σε μια φωνή που δε σκέφτηκε ποτέ να κρύψει πράγματα ή να μιλήσει αλλιώς, “στρογγυλά” και “ωραιοποιημένα”, είναι συνεχής και ανελέητος.

Στ’ αλήθεια δε γνωρίζουμε πώς θα κερδίσουμε αυτό τον “πόλεμο” απέναντι σε ένα ολόκληρο, βρόμικο, σύστημα. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να το κάνουμε και να μη σιωπήσουμε. Αυτό ας το καταλάβουν καλά όλοι εκείνοι που στοιχηματίζουν καθημερινά για το πότε το Candiadoc θα “τελειώσει”!

Είναι ανάγκη για την ίδια τη Δημοκρατία το Candiadoc και μερικά, δυστυχώς όχι πολλά ακόμα, μέσα ενημέρωσης όχι μόνο να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης της ενημέρωσης, αλλά με τη γνωστή ισχυρή φωνή που στηρίζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες με την εμπιστοσύνη τους.

Ξέρουμε καλά πώς γίνεται ο πόλεμος από την πλευρά ενός αυταρχικού κράτους. Και ξέρουμε ότι θα συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος μέσα σε ακόμα πιο άγριες συνθήκες. Δεν περιμένουμε κάτι άλλο από τον Μωυσή, το “επιτελικό κράτος και τους ανθρώπους του.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντέξουμε απέναντι σε αυτό τον αυταρχισμό. Μάλλον όχι μόνοι μας, αλλά επειδή πολλές χιλιάδες ανθρώπων είναι επίσης αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη σιωπή μας.

Σιωπή που δε βολεύει και κάποιους άλλους, της “από δω πλευράς” οι οποίοι για την ώρα σωπαίνουν και αφήνουν το χρόνο να κυλά υπέρ του “επιτελικού κράτους”… Ίσως πιστεύουν σε “μαγικά” και “ώριμα φρούτα”…

Δείτε επίσης: Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Στο σκοτάδι κάνουν καλύτερα τις βρομοδουλειές τους- Πώς επιχειρούν να σβήσουν το Candia και τα μη βολικά μέσα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί