Στην Αργιθέα ο Παππάς: Ζήτημα ζωής και θανάτου η ανάταξη των υποδομών

Περιοδεία στους πληγέντες δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε σήμερα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέχεια των δύο πρόσφατων επισκέψεών του στην περιοχή με αφορμή τις καταστροφές από τον Ιανό.

Και στους δύο ορεινούς δήμους, επισκέφτηκε σημεία του οδικού δικτύου, γέφυρες και άλλες υποδομές, οι οποίες έχουν καταρρεύσει, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην προσβασιμότητα πολλών χωριών των δύο περιοχών. Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τους δημάρχους Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου, και Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτη Νάνο, για τους αποκλεισμένους κατοίκους, τις ανάγκες που προκύπτουν στη διαχείριση της καθημερινότητας μετά το πέρασμα του Ιανού και τα αιτήματα στήριξης των δήμων από την Πολιτεία για την ανάταξη των υποδομών.

Σε δήλωση του από τον Δήμο Αργιθέας, ο Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Η εικόνα μιλά από μόνη της. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Εάν η Πολιτεία αφήσει απλώς να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, ο χειμώνας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής θα είναι από δύσκολος έως οδυνηρός.

Πρέπει να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, να βοηθηθεί στα ζητήματα των μελετών για να υπάρξει πάρα πολύ σοβαρή δουλειά για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον κόσμο, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Λίμνη Πλαστήρα και την ορεινή Αργιθέα.

Δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε.

Δεν είναι κάτι για το οποίο έχουμε χρόνο να αναλώσουμε.

Έρχεται χειμώνας και η αντίδραση πρέπει να είναι γρήγορη, εμφατική και μεγάλης κλίμακας».

Νωρίτερα σήμερα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε τα σημεία από όπου ξεκίνησε να πλημμυρίζει η πόλη της Καρδίτσας. Σύμφωνα με πρώην στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα ασυντήρητα αντιπλημμυρικά έργα και τα ακαθάριστα ρέματα, τα οποία βρίσκονται μόλις 1,5 χλμ από την κεντρική πλατεία της πόλης, συνέβαλαν στο μέγεθος της καταστροφής της Καρδίτσας. Αναπάντητο μένει, πάντως, το ερώτημα αν αξιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για σχετικά αντιπλημμυρικά έργα τα 67 εκατ. ευρώ που έλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Τον Νίκο Παππά συνόδευσαν η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου και ο συνεργάτης του τομεάρχη, Κώστας Αγόρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί