Η… “κάμπια” που τρώει τόσα χρόνια και δε λέει να σταματήσει!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η κάμπια είναι ένα πράσινο –αλλά βγαίνει και σε άλλα χρώματα, π.χ. μπλε- σκουληκάκι που κάνει μεγάλες ζημιές!!! Ζει συνήθως στην εξοχή σε πράσινα λιβάδια και εξοχές, αλλά τώρα τελευταία συχνάζει σε πλατείες μεγαλουπόλεων και κάνει αμέριμνη τον «μεγάλο περίπατό» της ανάμεσα σε σιντριβάνια αλουμινένιες ζαρντινιέρες και ψευτοπιπεριές!!!

Τρέφεται με γκαζόν φρεσκοφυτεμένο και χαρτονομίσματα κατοστάρια, διακοσάρια και πεντακοσάρια ευρώ, ειδικά όταν είναι ευρώ φορολογούμενων. Αυτή η κάμπια δεν τρώει «τίμιο» ιδιωτικό κεφάλαιο, μόνο δημόσιο χρήμα, ειδικά αν το ‘χουν αποταμιεύσει άλλοι. Σουλατσάρει σε κεντρικά σημεία πόλεων τελευταία και προκαλεί μεγάλες καταστροφές!

Πάντως το καλό με τις κάμπιες –πράσινες, μπλε κλπ- είναι ότι μόλις τρώνε το χορτάρι και δεν έχουν άλλο να φάνε τους φυτεύουν άλλο οι δήμαρχοι να ‘χουν να τρώνε. Συμβαίνει με την κάμπια ότι συμβαίνει και με τις «πετσόλιστες». Όταν τελειώσει η μία βγάζουν άλλη, μη γίνουν κλέφτες και τα ΜΜΕ!

Η ελληνική κάμπια πάντως διαφέρει από άλλες. Είναι επιτήδεια και γρήγορη στις κινήσεις, άλλωστε προηγείται συντριπτικά και στα … γκάλοπ(!!!) και απ’ ότι δηλώνει «βγαίνει και δεν βγαίνει». Το κακό μ’ αυτό το είδος της … ελληνικής κάμπιας είναι ότι δεν χορταίνει με τίποτα. Μπορεί να τρώει σαράντα πέντε χρόνια συνέχεια και δε λέει να σταματήσει. τρώει, τρώει και τελειωμό δεν έχει! Κι επειδή δεν βρίσκει πάντα φρεσκοφυτεμένο γκαζόν τρώει αποκλειστικά ευρώ! Είτε με τη μορφή γκαζόν, είτε με τη μορφή … παγουρίνο, είτε με τη μορφή … μάσκας, είτε με τη μορφή «σκόιλ ελικικού».

Αλλά μην ξεχνάτε προηγείται σταθερά στα γκάλοπ, είναι «υπέρκομψη» και κυρίως «αποτελεσματική»! Η κάμπια θα συνεχίζει να τρώει το γκαζόν και όλοι εμείς θα τρώμε τις … χυλόπιτες τη μία μετά την άλλη!!!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η… “κάμπια” που τρώει τόσα χρόνια και δε λέει να σταματήσει!”

  1. Δήμος Σθένης

    Σίγουρα αυτή η κάμπια αποτελείται και από τουλάχιστον 150+1 πόδια και τινα κεφάλια, συμμετέχοντα στο φαγοπότι κι έτερα απλώς παροικούντα, χειροκροτούντα και κραυγάζοντα. Τα περισσότερα τούτων είναι απρόσωπα κι αναίσθητα, μηχανικά δηλαδή τεχνηέντως κλεμμένα κατάμουτρά μας εκλογικώς (= κάμπιες ρόμποκοπ εις ένα σώμα) ή ξεβρασμένα ναυάγια και απορρίμματα άλλων ήδη βουλιαγμένων απκομμάτων και είναι σκέτα πόδια. Η κάμπια αυτή είναι απολύτως μονόχρωμη (μπλε ή πράσινη κυρίως – τελευταίως την είδαμε και σε αχνή ροζ απόχρωση και με συμπεριφορά σηπίας!). Περιβάλλεται από μιαν πυκνή άχνη που όταν κινείται δημιουργεί ένα σύννεφο γύρω της έτσι που να μην επιτρέπει σε κανένα να να την αναγνωρίζει και να βλέπει τις κινήσεις της (= πάντα θολώνει τα νερά χριστιανικότατα ” μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά της”- παλιά της τέχνη κόσκινο), έχει φωνή και είναι μάλιστα εγγαστρίμυθος, δηλαδή μπορείς ν’ ακούς τη φωνή της από διάφορες κατευθύνσεις (δεξιές, φασιστικές, κεντρώες, σοσιαλιστικές, ριζοσπαστικές, προοδευτικές δημοκρατικές) που έχουν κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Επίσης την ακούς από όλες τις “”Πετσολογικές” (κατά το δοσιλογικές) “δημοκρατικές και αντικειμενικές” τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, και τη διαβάζεις (γιατί γνωρίζει και γραφή) καθημερινά στον “αντικειμενικά δεξιό τύπο” , αλλά και τον άυλο ηλεκτρονικό τελευταίως εντελώς αφιλοκερδώς (αρκεί να εμπεριέχονται στις λίστες Πέτσα) και έχει το εξής εκπληκτικό χάρισμα: Να γίνεται πεταλούδα και να χάνεται στους αιθέρες μόλις η κυβερνητική εξουσία αλλάζει χέρια. Κατά την ανάληψή της δε εις τους ουρανούς – γιατί πάντα μεταμορφώνεται σε πεταλούδα και την κοπανάει στα ψηλά και στα άτρωτα! – ρίχνει τόση “πούδρα” που είναι αρκετή για να καλύπτεται “πάσα ευθύνη υπουργού” και γενικότερα την “πάσα λαμογιακή ευθύνη” που στοιχίζεται πίσω από κάθε νομίμως ανεύθυνο! Όσες δε κάμπιες ξεμπροστιάζονται που και που από τα γεγονότα βρίσκουν εύκολη τη “συγνώμη”! Μια κάμπια μάλιστα σήμερα ζήτησε και “συγνώμη” μετά το φαγοπότι απ’ τα παιδιά – μαθητές για το φιάσκο της μάσκας – μπούργκας. Όμως για την κατασπαραγμένη ευρωχλόη; Νήσσα μουγκή!!! Μα εγώ τι να την κάνω τη “συγνώμη” τους; Την έχω …χεσμένη όπως κι αυτούς που τη λένε κι αυτούς που τη ζητάνε απ’ τους άλλους για να καλύψουν – όταν θά ‘ρθει η ώρα τους που την περιμένουν καθώς έχουν εμπιστοσύνη τους … κοψοχέρηδες και στους ΔΞ, Δ.Α. των δημοσκοπήσεων – και το δικό τους μελλοντικό φαγοπότι!!!
    Υ.Γ. Άκουσα και τη Φωφώκα με τους Φωφώκους της σήμερα και απόρησα: Τόσο κοντά πόδια έχει η μνήμη τους!!! Εξεπλάγην τόσο από την πολιτική του ΚΙΝΑΛ (πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή για μέλλουσες κάμπιες), αλλά ιδιαίτερα από την “αντιπολιτευτική” του συμπολίτευση, ειδικά στα μεγάλα γήπεδα που ο χλοοτάπητας κρατιέται θάλλων (π.χ. Νοβάρτις, Ζήμενς, καλαμπόκια, υποβρύχια, χρηματιστήρια, λίστες, αεροδρόμια, δρόμοι, οδοί, γέφυρες, κ.τ.λ.) για να ‘χουνε να τρώνε!!! Εξάλλου τόσοι τους ως κάμπιες θραφήκανε κι αυτοί (Παπαντώνηδες, Τσοχατζόπουλοι, Πάχτες, Κοσκωτάδες, Μαντέληδες και ων ουκ έστιν αριθμός(!!!) για να μην ξεχνιόμασστε με τη χλόη μας που την καταντήσανε “μενδονικό πούσι” και τους Έλληνες “βραχύμνήμονες” (νομίζουν!)!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί