Η Αρμενία καταγγέλλει ότι το Μπακού παρέδωσε τον έλεγχο των εναέριων επιχειρήσεων στην Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Αρτσρούν Χοβχανισιάν υποστήριξε σήμερα ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει παραχωρήσει τον εναέριο έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεών του εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Χοβχανισιάν, οι πτήσεις των τουρκικών και αζέρικων πολεμικών αεροσκαφών σήμερα «ελέγχονταν από την τουρκική αεροπορική διοίκηση Ε7-Τ» που εδρεύει κοντά στις τουρκικές πόλεις Ερζερούμ και Καρς.

Σε ανοιχτή γραμμή με τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ της Αρμενίας σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την παρέμβαση μη περιφερειακών δυνάμεων σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Ο Μνατσακανιάν «καταδίκασε κατηγορηματικά την άμεση πολιτική κα στρατιωτική-τεχνική ανάμιξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές δραστηριότητες του Αζερμπαϊτζάν στη γραμμή επαφής και στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί