Στην Παλαιόχωρα οι μετανάστες που βγήκαν στη Γαύδο

Στην Παλαιόχωρα Χανίων αναμένεται να μεταφερθούν οι 52 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω προώθησή τους σε κάποια δομή.

Οι 52 μετανάστες, μεταξύ αυτών 4 ανήλικα, προσέγγισαν χθες και έδεσαν λόγω καιρικών συνθηκών στο λιμάνι της Γαύδου με ιστιοφόρο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μετανάστες ξεκίνησαν από νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε: Σκάφος με 50 περίπου μετανάστες στη Γαύδο (φωτο)

Ανάμεσα στα 52 άτομα που εντοπίστηκαν, υπάρχουν 9 γυναίκες, 4 παιδάκια και 39 άνδρες ενώ άμεσα όλοι τους θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό.

Η διενέργεια των τεστ στην Γαύδο είναι πολύ δύσκολη από την στιγμή που υπάρχει μόνο μια γιατρός ενώ τα δείγματα θα πρέπει να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για να βγουν τα αποτελέσματα, οπότε και αναμένεται η μεταφορά τους στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η περιπέτεια των μεταναστών κράτησε αρκετά 24ωρα, ενώ πριν δέσει στη Γαύδο, είχε κάνει και άλλες αποτυχημένες προσπάθειες εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή με την επέλαση του «Ιανού». 

Βίντεο από την άφιξη του σκάφους και την αποβίβαση των μεταναστών (πηγή: KRITI360)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί