Δήμος Ηρακλείου: Τώρα… ανακάλυψαν την πανδημία και τρέχουν εκτάκτως αδιαφανείς αναθέσεις για προμήθειες!

Πόσο καιρό γνωρίζουμε για την πανδημία; Πάνω από 6 μήνες. Θα έπρεπε οι τοπικές και κεντρικές αρχές να έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την οχύρωση των υπηρεσιών τους και άλλων δραστηριοτήτων; Χρόνο πάντως μπόλικο είχαν.

Δεν αναφέρομαι στο γνωστό θέμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, που μετατρέπει την “ατομική ευθύνη” σε κεντρική πολιτική αλλά αφήνει ανοχύρωτα τα δημόσια νοσοκομεία και τη χώρα.

Το θέμα τώρα είναι ο δήμος Ηρακλείου, ο οποίος αύριο θα συζητήσει την προμήθεια διαφόρων ειδών. Προμήθεια που θα γίνει χωρίς καμιά διαφανή διαδικασία γιατί… θωρείται επείγον θέμα! Λες και χθες μας προέκυψε ο κορονοϊός!

Διαβάστε το πρώτο από τα θέματα που θα συζητήσει (και θα ψηφίσει) η δημοτική αρχή στην Οικονομική Επιτροπή, εκεί όπου με τον κάλπικο νόμο της ΝΔ έχει απόλυτη πλειοψηφία και άρα κάνει ό,τι θέλει:

“Έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, του Άρθρου 32 παρ.γ΄, του Ν.4412/2016, για την προμήθεια υλικών απαραίτητων για την αντιμετώπισή εφαρμογής κατεπειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του Κορωνοϊού COVID-19”.

Αυτό σημαίνει ότι θα προμηθευτεί ό,τι θέλει, όπως θέλει και λογαριασμό δε θα δώσει!

Δεν έχει σημασία ούτε το πόσα είδη ούτε το πόσα χρήματα, που έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζουμε.

Σημασία έχει ότι στο όνομα του κορονοϊού όλα γίνονται μη κανονικά και αδιαφανή… Και οι προμήθειες

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί