Ο “Ιανός” σάρωσε τη νύχτα περιοχές του Ηρακλείου- Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος (φωτο)

Mε σφοδρότητα χτύπησε την Κρήτη η κακοκαιρία «Ιανός» από το απόγευμα του Σαββάτου, με το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα

Σε Βενετία μετατράπηκε η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια, όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Δείτε επίσης: Οι κεραυνοί που έκαναν τη νύχτα μέρα στο Ηράκλειο!

Η κακοκαιρία έφτασε στην Κρήτη – Έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και στο Ηράκλειο

Oι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών, με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και ήταν επικίνδυνη η διάβαση.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης, καθώς εξαιτίας των κεραυνών συχνές είναι οι μονόλεπτες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, σε έναν πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς τρία αεροπλάνα δεν μπόρεσαν εξαιτίας καιρού να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο μεσογειακός κυκλώνας έκανε την αρχή της εμφάνισής του από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Το απόγευμα όμως οι καταιγίδες και οι κεραυνοί έφτασαν και στο νομό Ηρακλείου.

Στη Νέα Αλικαρνασσό σημειώθηκε κατάρρευση ενός μπαλκονιού. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Δημοκρατίας όταν η βροχή παρέσυρε το προστατευτικό στηθαίο ταράτσας το οποίο με τη σειρά του συμπαρέσυρε το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου. Τα υλικά από το στηθαίο και το μπαλκόνι έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα, στα οποία προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές.

Στα Χανιά, το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν πιο ήπιο, καθώς δεν σημειώθηκαν προβλήματα όπως στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, σημαντικά ποσά βροχής καταγράφηκαν στην Παλαιόχωρα, όπου μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν πέσει 71 χιλιοστά βροχής.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τη σελίδα των Μετεωκρητών

Εικόνες από τη λεωφόρο 62 Μαρτύρων – Evelina Sapountzaki

Το Ηράκλειο πριν λίγο. Φωτογραφία Χρηστος Γ. Ροκ
Zaxaris VardasΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ
· 

Μεσσαμπελιές – Νεκτάριος Ανυφαντάκης

Φωτο: Αλέκα Δημητρακούδη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί