Καταγγελία του ΚΚΕ για απόφαση της περιφέρειας Κρήτης

Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την απόφαση της περιφέρειας Κρήτης να καθιερωθεί ως επέτειος η 10 Μάη 1945, μέρα συμφωνίας να μείνουν οι Γερμανοί ναζί στην Κρήτη και μετά από τη λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρωτοβουλία της παράταξης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία στην περιφέρεια Κρήτης, να καθιερωθεί ως τοπική επέτειος η 10η Μάη 1945.

Την προηγούμενη μέρα, στις 9 Μάη 1945,  τη «Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης» είχε μπει ο σοβιετικός στρατός στο Βερολίνο και έδωσε το τελικό χτύπημα στο ναζιστικό καθεστώς. Αντίθετα, την επόμενη μέρα στις 10 Μάη, στην Κρήτη, οι άγγλοι που ήδη είχαν πλήρη έλεγχο στην ελληνική κυβέρνηση και σε ορισμένες τοπικές ένοπλες ομάδες –και τις είχαν στρέψει εναντίον των δυνάμεων του ΕΑΜ ΕΛΑΣ – συμφώνησαν με τα τμήματα του γερμανικού στρατού κατοχής που είχαν απομείνει, να παραμείνουν στην Κρήτη και μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου, να συνεχίσουν τις μάχες τους εναντίον των μονάδων του ΕΛΑΣ στα Χανιά και να διευκολύνουν αργότερα την αποχώρησή τους!  Στα Χανιά οι Γερμανοί παρέμειναν ως τον Ιούλιο του 1945, με βάση αυτή τη συμφωνία !

Αυτή ήταν στην Κρήτη η διαπραγμάτευση των άγγλων «συμμάχων» και των ελλήνων «πατριωτών» με τους ναζί, που κατάληξε στη «συμφωνία της Κνωσού» στις 10 Μάη 1945. Στόχος τους να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα για την εξόντωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης !

Χρόνια τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη των λαών την 9η Μάη ως «Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης» και τη μετονόμασε «Μέρα της Ευρώπης». Θέλει να ξεχάσουν οι λαοί, ότι οι κομμουνιστές ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του φασισμού που πρωτοστάτησαν στην ανατροπή του, για να πλασάρουν το παραμυθάκι πως φασίστες και κομμουνιστές είναι το ίδιο πράγμα, «τα δύο άκρα»…

Τώρα έρχονται οι σύμβουλοι ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Κρήτης να προτείνουν την 10η Μάη ως «Μέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης», ενώ συμφώνησαν και οι σύμβουλοι της ΝΔ. Θέλουν να δώσουν όλοι τη μικρή συμβολή τους στην παραχάραξη της ιστορίας. Να παρουσιάσουν ως «τελευταία πράξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου», όχι την πτώση του Βερολίνου, αλλά μια συναλλαγή με τους ναζί !

Είναι λίγο να πούμε τη λέξη «ντροπή». Κύρια ανησυχούμε

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί