“Καρφιά” του Μανώλη Δερμιτζάκη στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και τόνισε ότι το παιχνίδι χάθηκε τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα.

Δείτε επίσης: Η παραίτηση του Κρητικού επιστήμονα που προσπάθησε να υποβαθμίσει η κυβέρνηση – Οι «βόμβες» κατά Μητσοτάκη


Ο Μ.  Δερμιτζάκης μιλώντας στο Open Beyond ξεκαθάρισε ότι αργήσαμε να ληφθούν μέτρα και γι’ αυτό εκτραχύνθηκε η κατάσταση. «Έπρεπε να είχαμε πάρει πιο πολλά μέτρα και πιο γρήγορα» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι στην Αττική πλέον «θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Ακόμα και στο δρόμο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας που κινείται πολύς κόσμος. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας με άλλα άτομα. Οπουδήποτε. Είτε είμαστε μέσα είτε είμαστε έξω» πρόσθεσε. «Αν πάμε στον χειμώνα με την επιδημιολογική εικόνα που δίνουμε σήμερα, δεν θα αρκεί πλέον απλά το να φοράμε τις μάσκες μας σε κλειστούς χώρους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», προειδοποιεί ο καθηγητής. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι koumoutsakos-.jpg

Αναφερόμενος στον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Θεία Μετάληψη, τόνισε ότι «τυπικά, δεν απαγορεύεται, άρα ο κ. Κουμουτσάκος δεν παραβίασε κάποιον νόμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχα… φάουλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη» κατέληξε ο Μ. Δερμιτζάκης.

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί