Καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες

Καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την τραμπουκική επίθεση στο Τυμπάκι όπου  εφαρμόζοντας τις γνωστές αποτρόπαιες μεθόδους των “ταγμάτων κρούσης» της ΧΑ, ο γνωστός παγκρήτιος φασιστικός ρατσιστικός συρφετός,  σπάζοντας, βανδαλίζοντας και τραμπουκίζοντας μετανάστες.

Στοχοποιώντας όλους τους μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, την καταγωγή τους, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς της Ελλάδας, με ασύστολα ψεύδη και συνομωσιολογικές ασυναρτησίες, προσπαθούν να επιβάλλουν τον φόβο στην τοπική κοινωνία και να δηλητηριάσουν συνειδήσεις με το φασιστικό – ναζιστικό δηλητήριο τους.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κοντά είναι η μαύρη επέτειος της δολοφονίας Φύσσα, των μεταναστών εργατών και των δολοφονικών επιθέσεων σε συνδικαλιστές μεταλλεργάτες από την ΧΑ.

Οι κυβερνήσει έχουν βαρύτατες ευθύνες και για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους, μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας και η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να δώσει τώρα ουσιαστική λύση, διασφαλίζοντας την υγεία και τα δικαιώματα των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών. Σε συνθήκες πανδημίας, αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνο το να λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου κλειστά ή ανοικτά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες, έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να δείξει την αλληλεγγύη του υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας, να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί, που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα. Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ολοκληρωθεί άμεσα η δίκη της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης ΔημήτρηςΚοκοβάκης Γρηγόρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί