Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού για τη λειτουργία των σχολείων και τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αποφάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού Ηρακλείου για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια  και για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τους φασίστες-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

  1. Για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία των γονιών για την έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία και με συνεχείς παρεμβάσεις διεκδικεί το σύνολο των προϋποθέσεων για όλες οι σχολικές μονάδες στον δήμο μας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται και στον Δήμο Φαιστού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τη μόρφωση του λαού και την υγεία ως περιττό κόστος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, του Δήμου και της Περιφέρειας που δε διασφαλίζουν το σύνολο των μέτρων που χρειάζεται να καλύπτουν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.  Ειδικότερα:

Για τα κενά. Πάμπολλα είναι τα κενά στην α/θμια εκπαίδευση, όπου  διαπιστώνεται και το  πετσόκομμα των ειδικοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην α΄ φάση διορισμών αναπληρωτών εξαιρέθηκαν σχολεία σε χωριά του Δήμου Φαιστού, για τα οποία δεν δόθηκαν τα κενά! Πολλά τα κενά και στα σχολειά  της  β/θμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Για την ειδική αγωγή, χαρακτηριστικό είναι ότι το ειδικό Νηπιαγωγείο στην Πόμπια, άνοιξε με υπηρεσιακό σημείωμα που δόθηκε σε εκπαιδευτικό από τη Δ/νση α/θμιας εκπαίδευσης  απλώς για να «ανοίξει» το σχολείο…

Για τα σχολικά δρομολόγια. Ισχύει περιορισμός στον αριθμό των επιβατών ή θα μεταφέρονται 45-50 μαθητές ανά δρομολόγιο από διαφορετικά χωριά, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα, επιμένει στην τήρηση των αποστάσεων; Θα μισθωθούν επιπλέον λεωφορεία από την Περιφέρεια,  ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ή τα σχολικά λεωφορεία θα γεμίζουν μέχρι την τελευταία θέση για να μην ξοδέψει η κυβέρνηση ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την παιδεία των μαθητών; Τι από τα παραπάνω διασφαλίζεται όταν γονείς καταγγέλλουν πως στο λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές επιβιβάζονται κι άλλοι επιβάτες, με αποτέλεσμα να είναι τέτοια η πληρότητα, ώστε να υπάρχουν περιπτώσεις που οι μαθητές μεταφέρονται όρθιοι ;

Για τις σχολικές καθαρίστριες. Κυβέρνηση και  Δήμος δεν εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, με βάση τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν ακόμη και σχολεία (Πηγαϊδάκια, Σκούρβουλα) χωρίς καθαρίστρια, που καλύπτονται με εθελοντική προσφορά! 

Για τον αριθμό των μαθητών. Ο μέσος όρος είναι περίπου 25 μαθητές, χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, με τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων. Τα διαχρονικά ζητήματα της σχολικής στέγης πχ Γαλιά, μονάδα ειδικής αγωγής στο Τυμπάκι κτλ παραμένουν άλυτα, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, για τη δρομολόγησή τους.

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Κυβέρνηση -Δήμος – Περιφέρεια είχαν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις. Όταν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν για τις τσέπες των μεγάλων εταιρειών και για το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση δεν ντράπηκε να εξαγγείλει ως μοναδικό μέτρο και ως δημοσιονομικό κόστος για το άνοιγμα των σχολείων ότι θα κάνει δώρο μάσκες και παγούρια στους μαθητές… Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε  από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

  • Για  τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τους φασίστες-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που φέτος συμπίπτει με το τελικό στάδιο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναδείξει την αλήθεια και να επιβάλλει  την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.  Οι γονείς έχουμε υποχρέωση να συζητάμε με τα παιδιά μας καθαρά και ξάστερα για τον φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν. Αποκαλύπτουμε στα παιδιά μας τον πραγματικό χαρακτήρα κάθε ρατσιστικού – φασιστικού μορφώματος που στοχοποιεί, βλέπει σαν εχθρό αθώους εργαζόμενους. Εντείνουμε  την επαγρύπνηση και τον αγώνα  για την απομόνωση των φασιστών παντού και καταδικάζουμε κάθε πράξη που σπέρνει το δηλητήριο του ναζισμού-φασισμού.  

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί