Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι οργανωτικές προετοιμασίες για το συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων στην Πλατεία Ελευθερίας απόψε Παρασκευή 18/9 στις 19:00. Ολοένα και περισσότερα σωματεία, επιτροπές αγώνα και άλλοι φορείς και μαζικές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής. Πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ που κάλεσε σε κινητοποίηση και τα σωματεία που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ), συντάσσονται πλέον και οι φορείς:

§  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

§  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

§  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

§  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

§  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

§  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

§  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

§  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το ταξικό εργατικό κίνημα πρόκειται να τσακίσει και να απομονώσει τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, τον φασισμό, τον χρυσαυγιτισμό όσων συμμετείχαν στο ρατσιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 9/9, δεν θα τους επιτρέψει να δηλητηριάζουν τους εργάτες με τις μισάνθρωπες, αντεργατικές ιδέες τους. Είναι καθαρό πως οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών από φασίστες στο Τυμπάκι και αλλού με την ανοχή των αρχών έχουν ως κύριο στόχο να δεχτούν οι εργάτες χαμηλά μεροκάματα για τα κέρδη των θερμοκηπιάδων, των ιδιοκτητών των μεγάλων συσκευαστηρίων. Απόψε στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας, θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Π. Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, που λίγες μέρες πριν είχαν επιτεθεί σε πρωτοπόρους εργάτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος και σε αιγύπτιους εργαζόμενους ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, θα πάρουν κι οι φασίστες την απάντησή τους. Όπως και η θλιβερή πλειοψηφία του ΕΚΗ που με κατάπτυστη ρατσιστική στάση αρνήθηκε να στηρίξει τους εργάτες στη γη, στα θερμοκήπια και τα συσκευαστήρια της Μεσσαράς.

Έμπρακτα θα τσακιστεί απόψε και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εργάτες (νόμος για συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις με έξτρα πρόσχημα τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία στο Ηράκλειο). Οι εργάτες ξέρουν με σοβαρότητα και πειθαρχία, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους να διαδηλώνουν οργανωμένα την απειθαρχία τους.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, οι μποναμάδες στους μεγαλοεργοδότες το τελευταίο διάστημα (επιδοτήσεις μισθών και ασφαλιστικών εισφορών), τα δήθεν έκτακτα μέτρα με πρόσχημα την πανδημία για τηλεεργασία, απλήρωτες υπερωρίες, αναστολές εργασίας, περικοπές, πλήρη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου αποτελούν διαχρονικό πόθο του ΣΕΒ και η κυβέρνηση τα φέρνει για να μείνουν. Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αποτελούν αιτία πολέμου. Τα τραγικά κενά και οι ελλείψεις των νοσοκομείων την ίδια στιγμή που για να κάνει το χατήρι των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα που ήδη απειλεί τα όρια του συστήματος υγείας δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορα τα σωματεία. Το ίδιο ισχύει και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς να διασφαλιστούν όροι και προϋποθέσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. 

Λεφτά καθώς φαίνεται υπάρχουν για τη μεγάλη εργοδοσία, τους μεγαλοξενοδόχους, τους εφοπλιστές (70 δις ευρώ μόνο το τελευταίο διάστημα). Υπάρχουν για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τις αποστολές εκτός συνόρων την ίδια στιγμή που οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί του στην περιοχή δίνουν φτερά στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και οδηγούν στο πλαστό δίλημμα για «πόλεμο ή συνεκμετάλλευση», καθώς τεράστιοι πολυεθνικοί όμιλοι και στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή (4,2 δις ευρώ το χρόνο). Υπάρχουν για την νέα «αγορά του αιώνα» από τη Γαλλία, χώρα του ΝΑΤΟ, που πουλάει όπλα στην Ελλάδα, χώρα του ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας (χώρας του ΝΑΤΟ). 

Η εργατική τάξη παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ο εργάτης να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Δεν θα δεχτεί να πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα της νέας, βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού που σαπίζει.ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί