Καθυστερήσεις από τη ΝΔ μετά το σάλο για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Δεν θα κυρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα τα μνημόνια κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για «πάγωμα» της διαδικασίας εξαιτίας της καταιγιστικής κριτικής που προκάλεσαν -ακόμα και σε εσωκομματικό επίπεδο- οι συγκεκριμένες συμφωνίες.

Παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της πλειοψηφίας για άμεση συζήτηση και κύρωση των μνημονίων κατανόηση με τους Βόρειους γείτονες για «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία», «επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ανακρούει πρύμναν προκρίνοντας την μετάθεση της διαδικασίας για το μέλλον. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Τασούλας φέρεται να μην προχώρησε σε οποιαδήποτε σχετική αναφορά, δίνοντας το σήμα των… καθυστερήσεων.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκόπιμο «πάγωμα» με φόντο την αρνητική επικαιρότητα που προκάλεσε η κατάθεση των μνημονίων στη Βουλή, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως υπάρχει -ένα ακόμα- θέμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Παράλληλα, υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες περιμένουν να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην παράταση. «Ενδεχομένως να υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς» πιθανολογούν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το αδιέξοδο στο οποίο έχει διέλθει η συμπολίτευση λόγω της πατριδοκόπηλης στάσης της για την Συμφωνία των Πρεσπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να θέσει προ των ευθυνών τους όλα εκείνα τα στελέχη και δη τον Αντώνη Σαμαρά που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της περικεφαλαίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί