Καταρρέει η εικόνα της κυβέρνησης: Γκρεμίστηκε το «επιτελικό σχέδιο» Μωυσής-Κυριάκος

Πλήρη μεταστροφή του κλίματος στην κοινωνία σχετικά με το ποιός έχει την ευθύνη για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την οικονομική δυσπραγία καταγράφει το 5ο πανελλαδικό κύμα μετρήσεων της Prorata.

Το 52% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ το 47% θετικά. Στα τέλη του Μαίου η εικόνα ήταν πλήρως αντεστραμμένη: οι αρνητικές αξιολογήσεις έφταναν μόλις το 27%, ενώ οι θετικές το 71%.

prorata_1

Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πλέον ότι το αποκλειστικό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει το κράτος (51%), ενώ τον περασμένο Μάιο το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε μετά βίας το 29%.

prorata_2

Αρνητικά αξιολογεί το 60% τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η κυβέρνηση τον τουρισμό, ενώ το 66% αξιολογεί επίσης αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μΜέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το 55% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων, ενώ το 53% αξιολογούν με θετικό πρόσημο τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

prorata_3

Το 64% των πολιτών θεωρούν ότι το ΕΣΥ είναι λίγο ή καθόλου προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, (+11% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου).

prorata_4

Ως προς την οικονομία το 38% των πολιτών πιστεύει ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη «σε περίπτωση που υπάρξει μια περίοδος λιτότητας το επόμενο διάστημα» θα φέρει «η κυβέρνηση της ΝΔ», ποσοστό το οποίο εκτοξεύθηκε κατά 17% σε σχέση με την μέτρηση στις αρχές του Απριλίου και κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Μαΐου. 

prorata_6

Το 64% των πολιτών εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατό για την προστασία (α) των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων και (β) των εργαζομένων σε αυτές, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Μαΐου. Τέλος, παρόμοιο ποσοστό (63%) διατηρεί την ίδια αρνητική άποψη σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

prorata_7

Οι εκτιμήσεις των πολιτών σε σχέση με τα οικονομικά του νοικοκυριού τους παραμένουν εξαιρετικά απαισιόδοξες, Βαθιά απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους. Περίπου 7 στους 10 εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει λίγο ή πολύ, ενώ το 24% ότι είτε θα παραμείνει ως έχει, είτε ότι θα βελτιωθεί.

prorata_8

*Διαβάστε όλα τα ευρήματα της έρευνας ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Καταρρέει η εικόνα της κυβέρνησης: Γκρεμίστηκε το «επιτελικό σχέδιο» Μωυσής-Κυριάκος”

  1. Δήμος Σθένης

    Πω, πω μούτρα ο Γρυλιός!!! Πως κάνει έτσι, ρε παιδάκι μου; Σαν να του κάνουν ένεση κορονοϊού ή να ‘κατσε με φόρα πάνω σε φακίρικο χαλί!!! Το πιο πιθανό όμως (κρίνοντας και από το έκπληκτον της φοτό) να του ξέφυγε καμιά…δύσοσμη και προσπαθεί να το παίξει…Γερμανός!!! Άντε τώρα εσύ να πιστέψεις πως με τέτοια μούτρα “κερδίζει τη μάχη της σοβαρότητας”. Αχ Τζαβέλαινα!!! Η επίκτητη “αριστοκρατική αβρότητά” του πάει περίπατο μπροστά στην έμφυτη ανάγκη, που όπως λέει ο μπανάλ λαός μας “βάνει και το Λαγό στην τρύπα”!!!
    Που, που σhφορά μαh(!!!), που λένε και σhτη Μεσσhηνία!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί