«Η εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στις ΜμΕ αποτυπώνεται & στην “Έκθεση Πισσαρίδη”»

Για την αντιμετώπιση των ΜμΕ από την κυβέρνηση ως βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, για την επιθετική ατζέντα μείωσης των κόκκινων δανείων, καθώς και για την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των ΕΣΠΑ μίλησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και Aν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του THESSALONIKI HELEXPO FORUM με θέμα «Ρευστότητα, χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ».

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής:

  • Όπως αποκαλύπτει η Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη, βασικού συμβούλου της κυβέρνησης στα ζητήματα Αναπτυξιακής Πολιτικής, η ΝΔ δεν αναζητά τον τρόπο για να τονώσει τη ρευστότητα και να ενισχύσει τη χρηματοδότηση των ΜμΕ επιχειρήσεων. Αντίθετα αντιμετωπίζει τις ΜμΕ ως το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. «Η κυβέρνηση», εξήγησε ο βουλευτής, «αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας ως πρόβλημα των ίδιων των ΜμΕ επιχειρήσεων. Όχι ως πρόβλημα των εργαλείων χρηματοδότησης, του τραπεζικού συστήματος της χώρας και των δημόσιων πολιτικών που καλούνται να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά ως πρόβλημα του ίδιου του ιδιωτικού τομέα».
  • Η κυβέρνηση έχει μια επιθετική ατζέντα μείωσης των κόκκινων δανείων εν μέσω ύφεσης.
  • Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης σήμερα θα έπρεπε να ήταν η με κάθε μέσο ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία.
  • Το νέο ΕΣΠΑ και οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία για να επιτύχει τον πράσινο μετασχηματισμό της, την ψηφιακή μετάβαση και την απαραίτητη στροφή σε εξωστρεφείς κλάδους και δραστηριότητες.

Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης, συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας και Πρόεδρος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας Αθανάσιος Σαββάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρης Λαμπρόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γεώργιος Χαντζηνικολάου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί