ΔΟΕ: Οκτώ χιλιάδες κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας!

Περισσότερα από οκτώ χιλιάδες είναι τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, τρία 24ωρα μετά τον αγιασμό και το ξεκίνημα της φετινής ιδιαίτερης, λόγω κορονοϊού, σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, τα περισσότερα κενά αφορούν δασκάλους και παράλληλη στήριξη.

Η ΔΟΕ επανέλαβε την ανησυχία της για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς η απόφαση να υπάρχουν στην τάξη έως 25 παιδιά έχει διογκώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, οι ανάγκες των σχολείων για επαρκή καθαρισμό δεν καλύπτονται και οι χώροι απομόνωσης πιθανών κρουσμάτων είναι ανύπαρκτοι στα αστικά κέντρα.

«Οι εκπαιδευτικοί για μία ακόμη φορά έρχονται αντιμέτωποι με συνθήκες που τους υπερβαίνουν. Το υπουργείο μετακυλίει ευθύνες στην πλάτη των εκπαιδευτικών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής εκφράζοντας την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως προς τα κενά σε γυμνάσια και λύκεια, η εικόνα ακόμη δεν είναι σαφής, αν και από πλευράς ΟΛΜΕ γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό κενών, που σε ορισμένες περιοχές φτάνει και το 20% σε ποσοστό επί του συνόλου των θέσεων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18/9 φέρνει ο Ιανός

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί