Βρε μπας κι ο Μητσοτάκης κορόιδεψε τους “μακεδονομάχους” για τις ψήφους;

Βρε λες να κορόιδευε τους “μακεδονομάχους” ο Μητσοτάκης και να ψάρευε ψήφους την ψήφο τους “πουλώντας” πατριδοκαπηλία;

Εικόνα

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist και λίγο πριν γίνει επισήμως δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αφήνουν περιθώρια… παρερμηνείας της πραγματικής στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον βόρειο γείτονα της Ελλάδας και το νέο του όνομα, παρά τα όσα ακραία προηγήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στο euronews ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

Μάλιστα, αποκάλυψε όι η Ελλάδα προσέφερε χείρα βοηθείας στην Βόρεια Μακεδονία σε μία περίοδο που ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» για την προσέγγισή της με την ΕΕ. «Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικά «Μακεδονομάχος, σήμερα «βορειομακεδονομάχος»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι  «αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία». Αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου:

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον «Μακεδονομάχο, σήμερα μάθαμε δια στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει «βορειομακεδονομάχος» και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη.

Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ.

Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών.

Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια. Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί